Parama dėkojame




Sprogimas

Į teisingumo ministrus paskirtas J.Pagojus traukiasi iš būsimos Vyriausybės

Į teisingumo ministrus paskirtas socialdemokratas Julius Pagojus traukiasi iš būsimos Vyriausybės.

Po susitikimo su paskirtuoju premjeru Sauliumi Skverneliu trečiadienio popietę išplatintame pareiškime J.Pagojus dėkoja už prezidentės Dalios Grybauskaitės ir paskirtojo premjero Sauliaus Skvernelio išreikštą pasitikėijimą.

„Deja, matydamas, kad kilęs ažiotažas dėl mano praeities klaidos trukdo ir trukdys naujajai Vyriausybei, o ypač man labai svarbiai Teisingumo ministerijai, normaliai pradėti darbus, paprašiau paskirtojo Ministro Pirmininko atšaukti mano, kaip Teisingumo ministro, kandidatūrą į 17-osios Vyriausybės narius“, - pareiškime teigia J.Pagojus.

Jis teigia, kad viešojoje erdvėje buvo nepagrįstai apkaltintas melu.

„Todėl noriu pabrėžti, kad niekada nemelavau nei pareigūnams, nei Teismui. Savo gynybai išnaudojau teisines priemones, galutinio teismo sprendimo nekvestionavau ir jį vykdžiau“, - skelbia buvęs kandidatas į ministrus.

Jo kandidatūrą S.Skverneliui socialdemokratai pasiūlė paskutiniąją, šį antradienį. Jis sulaukė kritikos, paaiškėjus aplinkybėms apie tai, kaip pernai buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir kaip bandė savo nekaltumą įrodyti teisme.

Prezidentūros teigimu, šalies vadovė Dalia Grybauskaitė skirdama J.Pagojų žinojo, kad jis neteko teisių dėl to, kad vairavo neblaivus, tačiau ją nustebino „naujai aiškėjančios detalės“. S.Skvernelis trečiadienį pareiškė, kad J.Pagojus jo vyriausybėje dirbti negalės „dėl susiklosčiusių aplinkybių ir naujos informacijos“.

Anksčiau Socialdemokratų partija į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet po prieštaringos informacijos viešoje erdvėje šis ją atsiėmė.

Vilnius, lapkričio 30 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode