Sprogimas

Kandidatas į socialinės apsaugos ir darbo ministrus nedalija pažadų dėl pensijų didinimo

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas į socialinės apsaugos ir darbo ministrus Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ vadovas Linas Kukuraitis dar nežino, ar bus įvykdytas pažadas kitąmet didinti pensijas po 40 eurų.

„Reikia susirinkti Vyriausybei ir kartu sutarti, spręsti, žiūrėti. Pats kabinetas turės įtakos Vyriausybės programos turiniui“, – pirmadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite žurnalistams sakė kandidatas.

Jis prisipažino nesąs įsigilinęs į šį klausimą.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga per Seimo rinkimų kampaniją yra žadėjusi, kad nuo kitų metų liepos 1-osios didins pensijas po 40 eurų.

L.Kukuraitis tvirtino, kad pensijų reforma – ilgalaikis procesas, skubių sprendimų čia negalima priimti.

Kalbėdamas apie socialinio modelio įgyvendinimą, kandidatas teigė, kad būtina išlaikyti balansą tarp socialiai pažeidžiamų žmonių ir darbdavių interesų.

„Reikia pripažinti, kad šiuo metu priimtiems sprendimams trūksta socialinio jautrumo. Norint subalansuoti socialinį jautrumą ir darbdavių interesus reikia įdėti papildomai pastangų. Kadangi reforma didžiulė, tam reikia laiko. Kiek bus skiriama - mėnuo ar daugiau, čia turbūt ne tiek svarbu“, – sakė kandidatas į ministrus.

LVŽS lyderiai yra minėję, kad svarstoma galimybė kuriam laikui atidėti socialinio modelio įstatymų įsigaliojimo laiką.

L.Kukuraitis tvirtino žinąs, kaip gerinti vaiko teisių ir saugumo užtikrinimą, kad situacija, kai nuo girtų tėvų, kenčia jų vaikai, keistųsi.

„Pirmiausia, ką reikėtų padaryti – įgalinti socialinius darbuotojus, vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojus kiek galima juos sustiprinant resursais, tiek komandas didinti, tiek sustiprinant bendradarbiavimą. Bendradarbiavimo labai trūksta ne tik nacionaliniu lygiu, bet ir vietose“, – tvirtino kandidatas į socialinės apsaugos ir darbo ministrus.

Anot jo, aktyvesnės, jautresnės, solidaresnės turėtų būti ir vietos bendruomenės.

Kandidatas pripažino esąs nevienareikšmiai Lietuvoje vertinamo gimdymo namuose šalininkas. Jo penki vaikai gimė namuose.

„Tai mūsų šeimos asmeninis pasirinkimas. Daug studijų rodo, kad jis yra ir saugus. Klausimas, kaip padaryti, kad šeimoms būtų garantuotas ne tik dvasinis, bet ir fizinis saugumas“, – teigė jis.

Į klausimą, ar gimdymas ligoninėse nėra dvasiškai saugus, L.Kukuraitis neatsakė.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentė premjero teikimu.

Vilnius, lapkričio 28 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode