Parama dėkojame




Sprogimas

L. Linkevičius padėkojo Židikų gimnazijos moksleiviams už rodomą pilietiškumo pavyzdį

Šiandien, lapkričio 25 dieną, laikinai einantis užsienio reikalų ministro pareigas Linas Linkevičius priėmė Mažeikių rajono Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos moksleivius bei mokytojus ir padėkojo jiems už rodomą pilietiškumo pavyzdį.

Susitikimo metu gimnazijos direktorė Rima Širvinskienė pristatė gimnazijos veiklą dalyvaujant projekte „Istorija gyvai“, papasakojo apie trečius metus iš eilės rengiamas moksleivių ekspedicijas į lietuvių tremties vietas Sibire, kurių metu yra sutvarkomos kapavietės. Gimnazijos moksleiviai ir mokytojai taip pat papasakojo apie vykdomą tarptautinį bendradarbiavimą, kultūros projektus, kitas bendruomeniškas iniciatyvas.

„Jūsų aktyvi veikla ugdant atsakingą ir pilietišką jaunimo kartą, yra padrąsinantis pavyzdys ir kitoms mokykloms. Esate tikri tiek Lietuvos, tiek ir savo miestelio patriotai“, – sakė ministras, pabrėžęs, kad Lietuva yra graži, nes ją puošia gražūs mūsų šalies žmonių darbai, gimstantys iš meilės Tėvynei ir jos istorijai.

L. Linkevičius išreiškė padėką ir visuomeninės bendrijos „Lemtis“ nariui, Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos moksleivių ekspedicijų į Sibirą vadovui Gintautui Aleknai.

Laikinai einantis pareigas užsienio reikalų ministras pažymėjo, kad istorinės atminties puoselėjimas stiprina mūsų valstybingumą ir dar labiau sutelkia visus piliečius ir įvairias kartas bendram darbui kuriant Lietuvą, kuria mes didžiuojamės.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode