Parama dėkojame




Sprogimas

STT kaip liudininką apklausė IAE vadovą D.Janulevičių

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį kaip liudininką apklausė Ignalinos atominės elektrinės (AE) vadovą Darių Janulevičių, tiriant bylą dėl galimo didelio elektrinės turto iššvaistymo.

„Vakar jis buvo apklaustas kaip liudytojas, Panevėžio valdybai atliekant ikiteisminį tyrimą byloje. Tiesiog reikėjo pasitikslinti jo nuomonės ir informacijos. (...) Ikiteisminis tyrimas vyksta dėl piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo, kyšininkavimo bei papirkimo, susijusio su Ignalinos atominės elektrinės didelės vertės turto pardavimo sandoriais“, - BNS sakė STT atstovė spaudai Renata Saulytė.

STT pernai pradėjo tyrimą dėl neteisėto uždaromos ir nebeveikiančios Ignalinos AE turto pardavimo aukcionuose. Tuomet tarnyba pranešė sulaikiusi asmenį, įtariamą neteisėtų pardavimu.

Tarnyba tuomet pranešė turinti informacijos, kad sulaikytas asmuo kartu su kitais elektrinės darbuotojais, kurie prilyginami valstybės tarnautojams, sugalvojo, kaip neteisėtai pasipelnyti, parduodant milijonus eurų kainuojantį IAE turtą - pasak STT, sąmoningai buvo sumažinta parduodamo turto kaina, o aukciono sąlygos parengtos taip, kad jį galėtų laimėti tik vienintelis iš anksto numatytas dalyvis.

D.Janulevičius tuomet BNS tvirtino, kad įtarimai pareikšti dviem bendrovės darbuotojams, tačiau išsamiau komentuoti atsisakė. Su juo BNS penktadienį nepavyko susisiekti.

Vilnius, lapkričio 25 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode