Parama dėkojame




Sprogimas

Paskelbta tarptautinė N.Venckienės rėmėjos paieška

Pareigūnai paskelbė tarptautinę palangiškės Neringos Jakelaitienės paiešką - moteris dėl pasikėsinimo nužudyti nuteista kalėti pusšeštų metų, tačiau dingo iš pareigūnų akiračio.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad 38-erių moteris, išgarsėjusi aktyviu į Jungtines valstijas nuo teisėsaugos pabėgusios buvusios teisėjos ir parlamentarės Neringos Venckienės palaikymu, kaip manoma, galėjo pasislėpti Didžiojoje Britanijoje.

Bylos duomenimis, 2006-ųjų kovą N.Jakelaitienė įvykdė sunkų nusikaltimą  – kerštaudama ją palikusiam sugyventiniui jį padegė prieš tai apipylusi beninu, vyras apdegė pusę kūno.

2014 metų birželį Seimas per apkaltą panaikino N.Venckienės mandatą. Prieš tai buvusi teisėja dingo iš Lietuvos, buvo paskelbta jos paieška. Manoma, kad ji slapstosi JAV. Šios šalies Teisingumo departamentas yra priėmęs Lietuvos prašymą dėl eksparlamentarės ekstradicijos. N.Venckienei yra pareikšta įtarimų pagal dvylika Baudžiamojo kodekso straipsnių, pagrindiniai įtarimai - dėl neteisėto informacijos apie privatų asmenų gyvenimą rinkimo, jos viešinimo, teismo įžeidimo, teismo sprendimų perduoti brolio Drąsiaus Kedžio dukrą motinai Laimutei Stankūnaitei nevykdymo.

Vilnius, lapkričio 25 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode