Parama dėkojame




Sprogimas

Jungtinė Karalystė perduoda pasislėpusį įtariamąjį Šilainių gaisro byloje

Kauno apskrities policijos pareigūnai ketvirtadienio vakarą į Vilniaus oro uostą iš Londono parskraidina Martyną Sasnauską. Jis įtariamas prieš 4 metus sukėlęs pražūtingą gaisrą Kauno daugiabutyje.

Penktadienį Kauno apygardos prokuratūros prokurorai planuoja kreiptis į Kauno apylinkės teismą dėl suėmimo termino įtariamajam nustatymo. Suėmimas jam buvo skirtas už akių, kai vaikinas pasislėpė.

2012 metais Kaune, Šilainiuose, daugiabutyje sukėlus gaisrą, žuvo jaunuolis. Per kelias dienas policija sulaikė tris įtariamuosius, o M.Sasnauskas po įvykdymo nusikaltimo pasislėpė. Iškart buvo paskelbta kauniečio paieška, vėliau buvo išduotas ir Europos arešto orderis.

Kauno apskrities policijos pareigūnai nuolat bendradarbiavo su kitų Europos šalių teisėsaugos pareigūnais. Šiemet balandžio 16 dieną 26 metų vyras buvo sulaikytas pagal išduotą Europos arešto orderį. Taikant tiek viešus, tiek ir kriminalinės žvalgybos metodus, buvo gauta informacija, kad ieškomas jaunas vyras gali slapstytis Jungtinėje Karalystėje.

M.Sasnauską Lietuvos policija buvo įtraukusi į ieškomiausių asmenų sąrašą.

Nuo teisėsaugos besislapstęs M.Sasnauskas ir dar trys vaikinai, tarp jų ir tuomet nepilnametis M.Sasnausko brolis, buvo kaltinami padegę Šilainių mikrorajono daugiabutyje esančio buto savininką, kuris nuo patirtų sužalojimų žuvo, o dar keli žmonės susižalojo gelbėdamiesi nuo ugnies ir iššokę iš septintojo daugiabučio aukšto.

Savo kaltės nė vienas iš kaltinamųjų nepripažino – visi trys teigė apie kilusį gaisrą sužinoję tik vėliau, o teismo posėdžiuose tvirtino daugelio detalių neprisimenantys. Nepaisant to, teismas juos 2014 metais pripažino kaltais.

Paulius Diliūnas nuteistas 15 metų laisvės atėmimo bausme, Paulius Sasnauskas, kuris nusikaltimo įvykdymo metu buvo nepilnametis, kalės 7,5 metų. Teismas nusprendė, kad trečiasis nuteistasis, Lukas Buckus, neturėjo tikslo nužudyti, todėl jam paskirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė vykdymą atidedant.

Nuo teisėsaugos besislapsčiusio M.Sasnausko byla buvo atskirta.

Teismo posėdžiuose duodami parodymus nuteistieji tvirtino, kad būtent M.Sasnauskas buvo iniciatorius, nusprendęs, kad reikia važiuoti „aiškintis“, kas nuskriaudė jo brolį. L.Buckus pirmosios instancijos teismo posėdyje teigė pamatęs, kaip M.Sasnauskas šliūkštelėjo į butą benzino ir, supratęs, kad geruoju tai nesibaigs, pabėgo.

Gaisras suniokojo turto už daugiau kaip 222 tūkst. litų (64 tūkst. eurų). Butas buvo padegtas jame vykstant gimtadienio vakarėliui – gaisro metu jame buvo 14 asmenų, daugiau kaip pusė jų nuo liepsnų gelbėjosi per balkonus, dalis jų nukrito ir susižalojo. Vienas nukentėjusiųjų liko neįgalus.

Nuteistiesiems yra priteista solidariai sumokėti daugiau kaip 115 tūkst. neturtinės žalos žuvusiojo artimiesiems, neįgaliu likusiam nukentėjusiajam.

Vilnius, lapkričio 24 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode