Reklama 2

Vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Reikės:

  • Vištienos filė;
  • Kiaušinių baltymų;
  • Krakmolo;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 2 stiklinių apelsinų arba ananasų sulčių;
  • 2 a.š. sojų padažo;
  • 1 a.š. acto;
  • Aliejaus kepimui;
  • Ryžių;
  • Druskos;

Paruošimas:

Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje. Vištienos filė supjaustome juostelėmis. Giliame dubenėlyje sumaišome krakmolą su truputėliu druskos. Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinių baltymus (kuo daugiau vištienos, tuo daugiau baltymų reikės). Į keptuvę supilame aliejų ir labai gerai jį įkaitiname, tada vištienos gabaliuką išmirkome kiaušinio plakinyje ir gerai apvoliojame krakmole. Metame į keptuvę ir kepame tol, kol susidarys traški plutelė.

Padažą gaminame taip: keptuvėje ištirpiname medų ir ant jo pakepiname susmulkintą česnaką. Tada įpilame 1,5 stiklinės sulčių. Viską gerai išmaišome. Supilame sojų padažą ir actą. Tada likusias sultis sumaišome su a.š. krakmolo – tam, kad padažas būtų tirštesnis – ir įpilame į keptuvę. Gerai išmaišome ir padažas paruoštas!

Komentuoti

Apsaugos kodas
Atnaujinti

Powered by BaltiCode