Parama dėkojame




Sprogimas

Ar autonominių automobilių „akys“ gali sugadinti fotoaparatą?

Panašu, kad modernėjančios technologijos pradeda „valgyti“ vienos kitas. Bent jau taip teigia startuolis Džitas Rėjus Čoudchuri, užfiksavęs bepilotį automobilį veidrodiniu fotoaparatu parodoje CES 2019.

Vyras įamžino įmonės „AEye“ transporto priemonę, o vakare leidosi klajoti po naktinį Las Vegasą. Vėliau peržiūrinėdamas nuotraukas jis pastebėjo, kad visi naktiniai peizažai buvo sugadinti – nuotraukas bjaurojo juostos ir ryškūs efektai. 

Gilindamasis toliau, Dž. R. Čoudchuri pastebėjo, kad fotoaparatas „sugedo“ fotografuojant išmanųjį automobilį. Jis bandė derėtis su automobilio savininkais, tačiau kompromiso pasiekti nepavyko.

Tikėtina, kad fotoaparatą sugadinto lidarų – aktyvių atstumo matuoklių, sistema. Jie, naudodami lazerius, sukuria trimatį automobilį supančios aplinkos vaizdą. Lidarus turi absoliučiai visos bepilotės transporto priemonės, be kurių jos būtų „aklos“.

Sistema „gaudo“ aplinkinius objektus į visas puses sklindančių lazerinių spindulių pagalba. Žmogaus akims, kaip teigiama, lazeriai pavojaus nekelia, tačiau yra pakankamai galingi, kad sudegintų fotoaparato matricą.

Jeigu ši informacija yra teisinga, gali būti, kad bepiločio transporto gamintojams teks ieškoti kitų „akių“ arba bylinėtis su sugandintos technikos savininkais.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode