Parama dėkojame




Sprogimas

Kinų vairuotojų įnoriai privertė „Ford“ sukurti keistą technologiją

„Ford“ užpildė paraišką naujam patentui, kurio aprašyme išdėstyta, kaip transporto priemonė išvažiuoja į saulės šviesą, atidaromi langai ir pučiant ventiliatoriams pašalinamas naujo automobilio kvapas.

Europiečiams ar amerikiečiams naujo automobilio kvapas yra svarbi pirkimo ritualo dalis, tačiau kiniečiams tai visiškai nepatinka. Stipraus aromato jie taip nemėgsta, kad „Ford“ nusprendė sukurti metodiką, kaip jį pašalinti ir netgi ją patentavo.

Naujo automobilio kvapą sukelia lakieji organiniai junginiai, kuriuos skleidžia plastikinės, odos apmušalų ar įvairių polietileno mišinių detalės, taip pat stiklo valikliai ir sandarinimo medžiagos, kurios naudojamos gamyboje. Visų minėtų organinių junginių išskyrimą, o tuo pačiu ir naujo automobilio kvapą galima greičiau pašalinti pasitelkiant karštį.

Būtent šis principas ir buvo pasitelktas „Ford“ transporto priemonės kvapo eliminavimo metodikoje. Joje numatyta galimybė klientui jau įsigijus naują automobilį išmatuoti, kaip intensyviai jo salone skleidžiami lakieji organiniai junginiai. Jei parodymai viršytų nustatytas ribas, automobilis pats rastų saulėtą vietą, nuvažiuotų ten, atidarytų langus ir įjungęs vėdinimą pašalintų kvapą.

Praėjusią vasarą „Ford“ tyrimų laboratorija Nankine, Kinijoje, pasamdė 18 kvapo vertintojų. Šie ypatingai jautrias nosis turintys specialistai kasmet atlieka apie 300 testų ir įvertina, kokius pojūčius jiems sukėlė automobilių gamyboje naudojamos medžiagos.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode