Sprogimas

„Ford“ rinkai rengia paslaptingą elektromobilį, įkvėptą legendinio „Mustang“

 

„Ford“ ketina į rinką paleisti visiškai naują elektromobilį, kuris, sprendžiant iš kol kas fragmentiškų iliustracijų, turės „Mustang“ primenančių dizaino elementų, tačiau bus ne sportinė kupė, o miesto visureigis (SUV). Kol kas vardo neturintis automobilis taps pirmuoju „Ford“ įkurto elektromobilių kūrimo padalinio „Edison“ kūdikiu, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Ford Team Edison“ – toks pilnas naujo darinio pavadinimas – vadovauja Darrenas Palmeris. O jo komandai suteiktos galios visiškai neribotai ir išankstinių įsitikinimų nesaistomai kūrybai. 

Tiesa, komandai nurodyta judėti greitai, nes sunkiai įsibėgėjusi elektromobilių rinka šiuo metu išgyvena staigų pakilimą, kuris gali virsti sprogimu artimiausiais metais.

„Elektromobilių pirkėjai investuoja į ateitį, todėl mūsų komanda nori kurti ne tik tokius automobilius, kuriuos jie norėtų turėti – mums reikia kartu kurti ir ekosistemos, kurioje tie automobiliai funkcionuos, elementus. Ir visa tai turi veikti be priekaištų“, – sakė D. Palmeris. 

Pirmąjį „Edison“ komandos sukurtą elektromobilį „Ford“ rinkai planuoja pateikti 2020 metais. Jo vienu pakrovimu nuvažiuojamas atstumas turėtų siekti 480 kilometrų. 

„Ford“ į elektromobilių liniją planuoja investuoti 11 mlrd. JAV dolerių ir iki 2022 metų turėti net 16 elektromobilių ir 40 hibridinių automobilių modifikacijų.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode