Sprogimas

Keturi nauji koronaviruso atvejai yra susiję su protrūkiais, du – įvežtiniai

Keturi iš 17 naujų koronaviruso atvejų yra susiję su žinomais protrūkiais, du – įvežtiniai, keturių užsikrėtimo aplinkybės kol kas nėra žinomos, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Šeši atvejai registruoti Vilniaus apskrityje, po penkis – Panevėžio ir Kauno, dar vienas atvejis patvirtintas Šiaulių apskrityje.

Du nauji atvejai siejami su protrūkiu antstolių kontoroje Panevėžyje. Anot NVSC, su šiuo židiniu jau yra susiję penkiolika susirgimų.

Vilniaus apskrityje patvirtintas atvejis, susijęs su šeimos švente Šalčininkuose. Su ja iš viso jau yra susiję septyni atvejai.

Dar vienas patvirtintas atvejis Vilniaus apskrityje susijęs su kita švente taip pat Šalčininkuose.

„Asmuo tirtas profilaktiškai, koronavirusui būdingų simptomų nejaučia. Nustatyti aštuoni artimą sąlytį turėję asmenys. Tai jau penkioliktasis atvejis, susijęs su šiuo židiniu“, – teigia NVSC.

Kauno apskrityje po kontakto su sergančiaisiais patvirtinti du užsikrėtimo atvejai.

„Dar vienas iš nustatytų per vakar parą atvejų patvirtintas Panevėžio apskrityje asmeniui, kuris turėjo kontaktą su užsikrėtusiu artimuoju. Nustatyti du kontaktiniai asmenys“, – rašoma pranešime.

Visuomenės sveikatos specialistų teigimu visi trys asmenys izoliacijoje yra nuo liepos 20 dienos.

Aštuonių asmenų užsikrėtimo aplinkybės neaiškios

NVSC teigimu, infekcija patvirtinta asmeniui, dirbančiam K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje.

„Turimais duomenimis, asmuo į užsienį išvykęs nebuvo, kontaktų su patvirtintais atvejais neturėjo. Nustatyta 13 kontaktinių asmenų“, – rašoma pranešime.

„Šiuo metu organizuojamas K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės įvertinimas, įstaigoje dirba epidemiologai“, – teigiama jame.

Dar du atvejai, kurių užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos, taip pat patvirtinti Kauno apskrityje. Vienas iš jų – „Maximos“ darbuotojas. Apie šį atvejį pirmadienį pranešė pati bendrovė. Darbovietėje nustatyti keturi sąlytį turėję asmenys.

NVSC duomenimis, antrajam asmeniui koronavirusui būdingi simptomai pasireiškė liepos 26 dieną. Pirminiais duomenimis, nustatytas vienas kontaktinis asmuo.

Vilniaus apskrityje nėra žinomos keturių asmenų užsikrėtimo aplinkybės.

Pirmasis asmuo, anot NVSC, liepos 31 dieną pajautė koronavirusui būdingus simptomus. Kontaktiniai asmenys nustatinėjami. Antrasis žmogus simptomus pajautė liepos 27 dieną. Artimą sąlytį turėjo vienas asmuo.

Trečiasis užsikrėtusysis taip pat juto simptomus, todėl buvo atliktas tyrimas. Pirminiais duomenimis, sąlytį turėjo trys asmenys.

Ketvirtasis atvejis – elektroninės parduotuvės „Barbora“ darbuotoja. Ji irgi juto simptomus. Apie šį atvejį įmonė pranešė sekmadienį.

„Nustatyta, kad sąlytį, pirminiais duomenimis, turėjo su devyniolika žmonių“, – rašoma pranešime.

Dar vienam asmeniui, kurio užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos, liga patvirtinta Panevėžio apskrityje. Asmuo tirtas dėl jaučiamų koronavirusui būdingų simptomų. Pirminiais duomenimis, nustatyti keturi aukštos rizikos sąlytį turėję asmenys.

Du įvežtiniai atvejai iš Jungtinės Karalystės ir Vengrijos

Pirmasis įvežtinis atvejis nustatytas Panevėžio apskrityje asmeniui, grįžusiam iš Jungtinės Karalystės. Nustatyta, kad žmogus jokių infekcijai būdingų simptomų nejaučia, tyrėsi profilaktiškai. Sąlytį turėję asmenys nustatinėjami.

Antrasis atvejis registruotas Šiaulių apskrityje – COVID-19 liga patvirtinta asmeniui, grįžusiam iš Vengrijos. Asmuo testuotas dėl jaučiamų simptomų.

Lietuvoje iki šiol patvirtinta 2137 koronaviruso atvejų, šiuo metu tebeserga 397 asmenys, pasveiko – 1647.

Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Vilnius, rugpjūčio 4 d. (BNS).

Lrv.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode