RETRO

Saugantis viruso plitimo stiprinamos apsaugos priemonės viešajame transporte

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad saugantis koronaviruso plitimo, nuo rugpjūčio 1 d., stiprinami reikalavimai dėl apsaugos priemonių viešajame transporte. Privalomos veido kaukės ir kiti sveikatai svarbūs reikalavimai nustatyti valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu.

Visi viešojo transporto darbuotojai ir keleiviai, išskyrus vaikus iki 6 metų amžiaus, privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones – veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones. Viešojo transporto priemonių vairuotojai gali atsisakyti vežti keleivius, kurie nedėvi kaukių.

Viešojo transporto priemonėse rekomenduojama vežti tiek keleivių, kiek yra sėdimų vietų. Jei vežami stovintys keleiviai, turi būti užtikrinamas ne mažesnis nei 1 metro atstumas tarp keleivių, išskyrus sutuoktinius, artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus. Rekomenduojama nenaudoti sėdėjimo vietų, kai sėdima veidu į veidą, išskyrus kai sėdi sutuoktiniai, artimieji giminaičiai, įtėviai, įvaikiai, globėjai ir rūpintojai.

Rekomenduojama neprekiauti kelionės bilietais viešojo transporto priemonėse, o vairuotoją atskirti pertvaromis nuo keleivių arba išlaikyti ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą.

Viešojo transporto paslaugų teikėjai turi užtikrinti, kad viešajame transporte nedirbtų asmenys, kurie serga arba jiems pasireiškia ūmių kvėpavimo takų infekcijos simptomai, arba jiems yra taikomas reikalavimas dėl privalomos ar rekomenduojamos izoliacijos.

Keleivių įlaipinimo ir išlaipinimo vietose rekomenduojama sužymėti laukimo vietas eilėje, tarp kurių turi būti ne mažiau kaip 1 metro atstumas.

Ne rečiau kaip kartą per dieną viešojo transporto priemonės privalo būti valomos ir dezinfekuojamos, reguliariai valomi ir dezinfekuojami dažnai liečiami paviršiai – rankenos, turėklai ir pan. Kiekvienoje viešojo transporto priemonėje keleiviams gerai matomoje ir naudoti patogioje vietoje turi būti įrengtos rankų dezinfekavimo priemonės.

Kiekvienoje viešojo transporto priemonėje turi būti aiškiai matoma informacija apie prevencines COVID-19 ligos (koronavirusinės infekcijos) priemones – saugų atstumą, rankų ir kosėjimo bei čiaudėjimo higieną, privalomą nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių dėvėjimą (veido kaukių, respiratorių ar kitų priemonių), rekomendacija nesilankyti viešose vietose, jei pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai, informacija, kad pasireiškus ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų susirgimų požymiams (karščiavimas, sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas), rekomenduojama konsultuotis Karštąja koronaviruso linija tel. 1808 arba susisiekti su savo šeimos gydytoju konsultacijai.

SAM Spaudos tarnyba 

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode