Marcinkevičius




Lietuvoje nustatyta dar 16 koronaviruso atvejų

Lietuvoje nustatyta 16 naujų koronaviruso atvejų, bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 1426, šeštadienio rytą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. 

 

Pasveikusiais laikomi 460 asmenys (iš jų 94 medikai). Vyriausybė skelbia, kad mirė 41 sergantis žmogus, tačiau penktadienį Nacionalinės visuomenės sveikatos centro atstovė Rolanda Lingienė spaudos konferencijoje pranešė, kad iš viso koronaviruso aukų yra 42.

R. Lingienė šeštadienį komentavo BNS, kad tik vėliau penktadienį paaiškėjo, jog vienas iš mirusių asmenų jau buvo pasveikęs nuo koronaviruso ir jo mirtį lėmė kitos priežastys, todėl ir pakoreguota statistika iš 42 į 41. Pasveikimas nuo COVID-19 nustatomas tada, kai du tyrimai su 24 valandų pertrauka yra neigiami.

„Vakar dieną Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gavo informaciją iš Klaipėdos universitetinės ligoninės apie dvi mirtis nuo COVID-19 ir vėlai vakare gautas kitas pranešimas dėl vieno asmens diagnozės pakeitimo, tai yra, paneigta COVID-19 diagnozė. (...) Antrojo tyrimo rezultatai buvo gauti jau po paciento mirties, tai mirė ne dėl COVID-19. Tokia buvo ligoninės diagnozė“, – sakė R. Lingienė. 

„Taip nutinka, to neišvengsi, tai – ne klaidos“, – pridūrė R. Lingienė. 

Per penktadienį ištirta 7956 ėminių, iš viso ištirta beveik 99 tūkst. ėminių. 

Tyrimus dėl koronaviruso atliko 13 laboratorijų, daugiausiai – 2155 ėminiai – ištirti Kauno klinikose. Neištirtų liko 3003 ėminių.

Autorius Vytautas Budzinauskas

Vilnius, balandžio 25 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode