Sprogimas

Svarstoma galimybė dėl koronaviruso tikrinti visus medikus – ministras A. Veryga

Svarstoma galimybė dėl koronaviruso COVID-19 patikrinti visus šalies medikus, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras.

„Taip, svarstoma ir tik laiko klausimas, kada medikai bus tikrinami“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė jis.

Anot jo, tai bus daroma, kai Lietuva padidins tyrimų dėl koronaviruso apimtis.

„Kadangi, kaip ir minėjau, yra tikrai labai daug procesų pradėta tiek įrangos pirkimo, tiek įvairiausių reagentų ir įsigijimo, ir gamybos, greitai turėsime didelius pajėgus tuos testus atlikti ir tada bus galima, kaip kai kurios šalys daro, medikus periodiškai ištirti kas kažkiek laiko“, – sakė A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministerija yra pranešusi apie du koronaviruso užsikrėtusius medikus.

Dabar tyrimas dėl galimo užsikrėtimo koronavirusu atliekamas asmenims, kuriems pasireiškia šios infekcijos simptomai – karščiavimas, kosulys, apsunkintas kvėpavimas ir kurie 14 dienų iki simptomų pradžios keliavo ar gyveno užkrėstose teritorijose arba turėjo kontaktų su infekuotu asmeniu. Taip pat tiriami žmonės, kuriems pasireiškė minėti simptomai ir dėl to jiems būtina hospitalizacija ir nėra nustatyta kita priežastis, paaiškinanti šiuos simptomus.

Autorė Jūratė Skėrytė

Vilnius, kovo 20 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode