Sprogimas

Veiksmingiausi plaukelių šalinimo būdai

Kaip išsirinkti geriausią plaukelių šalinimo būdą? Kokie veiksniai lemia pasirinkimą ir ar kiekvienas būdas yra tinkamas kiekvienam žmogui? Šalinti kūno plaukelius galima pasitelkus daug skirtingų metodų. Nuo paprasčiausių skustuvų iki fotoepiliatorių – metodą rinktis galima pagal finansinę padėtį, tikslą, plaukelių tipą, depiliuojamą vietą.

Trumpiau nei savaitę išliekantis rezultatas

Skutimasis skustuvu yra paprasčiausias ir dažniausiai naudojamas metodas – plaukeliai pašalinami nuo odos paviršiaus, todėl atauga greitai, jie būna tamsesni ir storesni. Namuose moterys taip pat kartais renkasi depiliaciją kremais ar putomis, tačiau toks būdas tinka tik pažastims ir kojoms, nes pašalina tik plonus plaukelius.

2–4 savaites išliekantis rezultatas

Depiliuodami kūno vietas karštu arba šaltu vašku, pašalinsite didelį kiekį kūno plaukelių vienu metu. Kai plaukeliai atauga, jie būna silpni ir ploni. Alternatyva vaškui yra depiliacija cukrumi – šiuo būdu pašalinami visi nepageidaujami plaukeliai, oda tampa švelni, o plaukeliai neįauga. Dar vienas šios procedūros privalumas – minimalus skausmas.

Ilgiau nei mėnesį išliekantis rezultatas

Elektrinis epiliatorius plaukelius pašalina su šaknimis, todėl jie atauga tik po kelių savaičių. Ši procedūra tinka net veido depiliacijai. Nusipirkusios šį aparatą, depiliaciją galėsite atlikti tiesiog namuose.

Ilgalaikis rezultatas

Tie, kas nori plaukelius pašalinti metams ar visam laikui, gali rinktis iš kelių variantų. Pirma, elektroepiliacija pasirūpins švelnia oda 12–18 mėnesių. Visgi, ši procedūra brangi ir skausminga. Antra, galima rinktis fotoepiliatorių. Tai – modernus plaukelių šalinimo būdas, kurio metu naudojama intensyvi pulsinė šviesa. Ši procedūra netinka šviesiems, ploniems ar žiliems plaukeliams. Paskutinis, bet bene geriausias būdas plaukeliams šalinti – depiliacija lazeriu. Tai neskausminga procedūra, kurios rezultatai gali išlikti ir visą gyvenimą. Kartais tokiam rezultatui pasiekti reikalinga pakartotina procedūra.

Ne visiems tinka vienoda depiliacija – pasikonsultavę su kosmetologu, galėsite išsirinkti jums labiausiai tinkantį metodą.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode