Parama dėkojame




Sprogimas

Juodšiliuose vyks bažnyčios konsekracija

Vasario 15 d. 15 val. Juodšiliuose, Vilniaus r., Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas konsekruos bažnyčią, kuriai bus suteiktas Palaimintojo Mykolo Sopočkos titulas. Tai bus pirmoji tokio titulo bažnyčia pasaulyje.

Juodšiliuose Vilniaus arkivyskupijos kunigas Mykolas Sopočka, seserų uršuliečių padedamas, slapstėsi nuo okupacinės vokiečių valdžios persekiojimo 1942-1944 metais. „Savu laiku šis Vilniaus arkivyskupijos kunigas čia rado prieglobstį bei pagalbą, tad yra prasminga naujai konsekruotą bažnyčią patikėti palaimintojo kun. Mykolo Sopočkos globai“, – pažymėjo Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.

 

Gailestingumo apaštalu vadinamas palaimintasis kunigas Mykolas Sopočka buvo šv. Faustinos Kovalskos nuodėmklausys. Jo liepimu pagal šv. Faustinos regėjimus Vilniuje buvo nutapytas visame pasaulyje garsus Gailestingojo Jėzaus paveikslas. Įsitikinęs kukliai vienuolei paskelbtos Dievo gailestingumo žinios tikrumu, pal. kun. Mykolas Sopočka visą gyvenimą paskyrė šiai žiniai ginti ir garsinti.

Juodšilių bažnyčios pamatai jau buvo išlieti tuo metu, kai čia nuo persekiojimų slapstėsi pal. kun. Mykolas Sopočka. Tačiau 1936 m. seserų uršuliečių rūpesčiu pradėta statyti bažnyčia dėl karo ir okupacijų nebuvo užbaigta ir virto vaikų namais, vėliau ligonine ir poliklinika.  Po 1991 metais kilusio gaisro pastatas buvo smarkiai apgadintas. Juodšilių ir aplinkinių gyvenviečių tikintieji nusprendė grąžinti pastatui pirmykštę paskirtį, surinko lėšų ir 2003 m. pradėjo statybos darbus. „Juodšilių bendruomenė vieningai dirbo, kad bažnyčia būtų užbaigta. Džiugu, kad fizinės bažnyčios statybos suteikė progą statydinti dvasinę bažnyčią. Todėl pradėjome dvasinio pasiruošimo konsekracijai susitikimus, kurie, kaip ir šv. Mišios bažnytėlėje, vyksta lietuvių ir lenkų kalba“, – kalbėjo Juodšilių bažnyčios rektorius ir Vaidotų parapijos klebonas kun. Jurij Vitkovskij.

Juodšilių bažnyčios konsekracija vyks vasario 15-ąją – dieną, kai prieš 41 metus pas Viešpatį iškeliavo Dievo gailestingumo apaštalas palaimintasis kunigas Mykolas Sopočka. Atkreipdamas dėmesį į šiuo metu švenčiamą Ypatingąjį Gailestingumo jubiliejų, Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas sakė: „Dievas tikrai yra numatęs ypatingą vietą Lietuvai garsinant Dievo gailestingumo žinią. Palaimintojo Mykolo Sopočkos ir šv. Faustinos susitikimas Vilniuje buvo Dievo plano dalis. Simboliška, kad popiežiaus Pranciškaus paskelbto Ypatingojo Gailestingumo jubiliejaus metais Juodšiliuose bus konsekruota pirmoji pasaulyje Palaimintojo Mykolo Sopočkos vardo bažnyčia.“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode