RETRO

Pandemijos iššūkiai ir popiežiaus linkėjimai katalikiškoms mokykloms Filipinuose

Popiežius linki jaunimą ugdyti, kad būtų ne tik pavyzdingais moksleiviais, bet ir nuoširdžiais tikėjimo liudytojais, parašė Vatikano valstybės sekretorius sveikinimo žinioje filipinų mokytojams, dalyvaujantiems rugsėjo 21–25 dienomis vykstančiame metiniame kongrese. Jį surengusi Filipinų katalikų švietimo asociacija vienija per 1 500 krašto katalikiškų mokyklų mokytojų. Kongreso darbai dėl pandemijos surengti nuotoliniu būdu socialiniuose tinkluose.

Kardinolas Pietro Parolin, popiežiaus valstybės sekretorius, priminė Šventojo Tėvo raginimą, kad katalikiškas švietimas rūpintųsi ne tik kritinio mąstymo ugdymu, bet ir krikščioniškos doktrinos ir moralės formacija. Tokiu būdu ugdomi vyrai ir moterys bus pasirengę prisiimti didelę atsakomybę už visuomenės gyvenimą ir pasauliui liudyti tikrąjį tikėjimą, parašė Pietro Parolin.

Vatikano valstybės sekretoriaus žinią kongreso dalyviams perskaitė Filipinų katalikų švietimo asociacijos prezidentas, kuris inauguracinėje kalboje aptarė koronaviruso pandemijos poveikį švietimo sektoriui, patikino, jog asociacija deda nuolatines pastangas, kad katalikiškoji mokykla Filipinuose taptų permainų varikliu.

Filipinų vyskupų konferencijos katechezės komisijos atstovas sveikinimo kalboje paragino krašto katalikiškas mokyklas ir mokytojus kūrybingai ieškoti naujų būdų, kurie leistų geriausiai atsiliepti į moksleivių lūkesčius, užkirstų kelią baimei ir būtų atrama moksleiviams, mokyklose kovojantiems su pandemijos metamais iššūkiais. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode