Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius Romos dienraščiui: sunkiais laikais atraskime artumą

„Meldžiau Dievą, kad sustabdytų epidemiją. Prašiau, kad Viešpats pakeltų savo galingą ranką“, – sakė popiežius Pranciškus Romos dienraščiui „La Repubblica“ duotame interviu.

Trečiadienį paskelbtame interviu pirmiausiai kalbama apie popiežiaus apsilankymą, sekmadienio popietę, dviejose Romos bažnyčiose, apie jo maldą prie Marijos – Salus populi romani („Romiečių sveikatos“) – ikonos ir prie Nukryžiuotojo, prie kurio romiečiai ateina melstis nuo šešioliktojo amžiaus pradžioje miestą ištikusio maro laikų.

Kalbėdamas apie dabartines sunkias dienas, popiežius sakė, kad turime iš naujo atrasti mažus paprastus dalykus, daugiau dėmesingumo rodyti savo artiesiems, šeimos nariams, draugams. Tebūna tai maži, bet konkretūs artumo ženklai. Turime iš naujo atrasti šeimos narių bendrystę. Popiežius pridūrė, kad šiais laikais dažnai būna taip, kad net jei visa šeima sekmadienį kartu susėda  prie pietų stalo, nesimezga dialogas, žmonės tyli, o jei ir kalba, tai visą dėmesį sutelkia į save, nemoka išklausyti. Dabartinis metas tevirsta proga rodyti vieni kitiems daugiau dėmesio ir artumo, labiau stengtis geriau suprasti vieni kitų poreikius, pastangas, norus.

Pokalbyje paminėti ir labiausiai nuketėjusieji – nuo epidemijos mirę žmonės, jų gedinčios šeimos, taip pat tie, kurie aukodamiesi stengiasi padėti visiems, ką prislėgė dabartinio meto sunkumai, pirmiausiai medicinos darbuotojai ir savanoriai. Jų pasiaukojimas – tai pats geriausiai konkretaus artumo pavyzdys.

Popiežius tarė žodį ir netikintiesiems: „Visi žmonės yra Dievo vaikai ir visus Jis mato ir saugo. Kas nesutiko Dievo, tam kelią rodo kilnūs dalykai, kuriais ji tiki – meilė savo vaikams, šeimai, broliams ir seserims“.  (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode