Parama dėkojame




Sprogimas

Žygis už taiką: nuo Ankavos iki Karakošo

Daugiau nei 140 kilometrų besitęsiantis žygis prašant taikos malonės ir meldžiant, kad liautųsi smurtas. Didžiąją Savaitę žygeiviai už taiką pajudės iš Ankavos, Erbilo priemiesčio, iki Karakošo, kurį 2014 m. vasarą apleido jo gyventojai, krikščionys, po to, kai jį užėmė džihadistai.

Tikimasi, kad chaldėjų patriarchato iniciatyvoje dalyvaus mažiausiai 100 žmonių iš Irako ir kitų šalių. Agentūra „Fides“ praneša, kad žygio dalyviai turėtų susitikti balandžio 9 dieną Erbilyje ir dalyvauti Verbų sekmadienio Mišiose. Žygeiviai turėtų aplankyti Ninivės lygumos miestelius ir kaimus, kur gyventojų dauguma kadaise buvo krikščionys. Kai kurie miestai, jau išlaisvinti iš džihadistų okupacijos, atrodo kaip miestai vaiduokliai; imama abejoti, ar begrįš  dauguma krikščionių, kurie buvo priversti slėptis Kurdistane ar emigruoti į kitas šalis.

Žygio už taiką organizatoriai šia iniciatyva nori sustiprinti viltį, kad Ninivės lygumoje atgims miestai ir kaimai, bei paliudyti troškimą nugalėti smurtą,  pradėti susitaikymo procesą tarp gyventojų.  (Vatikano radijas)

Nuotrauka: Irakas, Mosulas - AFP

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode