Sprogimas

Popiežiaus Pranciškaus kelionės į Egiptą programa

Priėmęs Egipto prezidento, Katalikų Bažnyčios vyskupų, Koptų Ortodoksų Bažnyčios patriarcho ir Al Azharo mečetės imamo kvietimą, popiežius Pranciškus balandžio 28-29 dienomis lankysis Kairo mieste. Pirmadienį Šventojo Sosto spaudos salė paskelbė artėjančios Šventojo Tėvo kelionės programą.

Į Egiptą popiežius išskris, balandžio 28-osios, penktadienio rytą ir Kairą pasieks jau pietiniu metu. Po neformalaus pasisveikinimo oro uoste, iškilmingas sutikimas bus surengtas Egipto prezidentūroje. Po to popiežius privačiai susitiks su Al-Azharo mečetės Didžiuoju imamu ir dalyvaus Tarptautinėje konferencijoje taikos tema, kurioje ir Pranciškus, ir Al-Azharo mečetės imamas sakys kalbas. Pirmosios vizito dienos pavakare numatytas popiežiaus susitikimas su Egipto vyriausybės nariais ir apsilankymas pas Koptų patriarchą.

Antrąją vizito dieną, šeštadienį, balandžio 29-ąją, popiežius aukos Mišias Egipto katalikų bendruomenei ir po Mišių pietaus su vyskupais. Po pietų numatytas maldos susitikimas su kunigais, vienuoliais ir seminaristais. Apie 17 valandą vizitas baigsis ir popiežius iškris atgal į Romą. (Vatikano radijas)

Nuotrauka: Kairo Al-Azharo mečetė - AP

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode