Sprogimas

Nebūtina ieškoti tobulo modelio – imti ir daryti

Ko reikia, kad jaunimo gyvenimas Mažeikiuose „virtų“? Atviro jaunimo centro? Tai daugelio jaunų mažeikiškių svajonė. Apie jos įgyvendinimo galimybes diskutuota nuotoliniu būdu. Kalbėtis šia tema Savivaldybė kvietė Jaunimo reikalų departamento, Jaunimo reikalų tarybos atstovus, jaunimo reikalų koordinatorius ir kt.

Mažeikiuose jau veikia Atvira jaunimo erdvė. Vasario 14-ąją ji švęs veiklos dvejų metų sukaktį. Jaunimo centras suteiktų daugiau galimybių – ne tik užimtumą, bet ir psichologo konsultacijas, nusikalstamumo prevenciją, integraciją į visuomenę ir pan.

Kuo skiriasi erdvė ir centras? Erdvėje gali dirbti vienas darbuotojas, centre – ne mažiau kaip du. Centras turi dirbti ne mažiau kaip 4 dienas per savaitę. Erdvei užtenka vienos patalpos, o centrui – ne mažiau kaip dviejų.

Ar reikia Mažeikiams jaunimo centro? Kokia rajono jaunų žmonių nuomonė, poreikiai? VšĮ Politikos tyrimo institutas atlieka galimybių studiją – apklausti rajono seniūnijų jaunuoliai.

Apklausos rezultatai parodė, kad Jaunimo centras reikalingas. Siūloma darbo su jaunimu vizija – išlaikyti vienoje geležinkelio pusėje veikiančią Atvirą jaunimo erdvę, kitoje – Atvirą jaunimo centrą, kuris aptarnautų visą rajoną.

Aptarta galimybė Politikos tyrimo institutui apklausos rezultatus pristatyti Savivaldybės tarybai.

Taip pat diskutuota apie galimą centro statusą. Prieita prie išvados, kad jo, kaip biudžetinės įstaigos, steigėja galėtų būti Savivaldybė, o papildomas finansavimas – iš projektinės veiklos.

Apie tai kalbėjo ir susitikimo dalyviai iš Gargždų, kur Atviras jaunimo centras veikia ne pirmus metus ir yra pavyzdys kitoms savivaldybėms.

Idėjų, iniciatyvų, palaikymo, lėšų, o svarbiausia – nuoširdžiai dirbančių žmonių, juos motyvuojančios ašies – štai ko reikia, kad centras gyvuotų.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode