Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikių gyventojai aktyviai dalyvavo Nacionaliniame ekonomikos egzamine

Profesionalių ekonomistų komisija išrinko Nacionalinio ekonomikos egzamino nugalėtojus. Karantino metu internetu vykusiame egzamine dalyvavo 11 000 žmonių, jį Lietuvos laisvosios rinkos institutas su LRT organizavo jau trečią kartą. 

Mažeikių gyventojai taip pat dalyvavo labai aktyviai. Ekonomines užduotis kovą vykusiame egzamine sprendė 164 rajono gyventojai. Įdomu, kad Mažeikių Gabijos gimnazija – ketvirta Lietuvoje pagal aktyvumą, egzamine dalyvavo 112 jos mokiniai.

Mažeikiškiams egzaminą sekėsi laikyti šiek tiek prasčiau nei vidutiniam egzamino dalyviui,  tačiau organizatoriai sako, kad svarbiau ne rezultatai, o domėjimasis ekonomika. Vidutiniškai  Lietuvos gyventojai teisingai atsakė į šiek tiek daugiau kaip pusę klausimų, nė karto nesuklydo 12 dalyvių.

„Ekonomika mus lydi kiekviename žingsnyje, ją išmanydami priimame geresnius sprendimus. Egzamino rezultatai rodo, kad žmonės gan gerai išmano pagrindinius ekonomikos principus ir dėsnius, pavyzdžiui žino, kodėl pirmosios braškės būna brangiausios ar kaip keisis rapsų pasiūla pakilus jų kainai. Kiek sunkiau sekasi numatyti ekonominės politikos pasekmes ar atsakyti, kaip skaičiuojamas BVP“, – teigia Lietuvos laisvosios rinkos instituto švietimo centro vadovė Marija Vyšniauskaitė.

Lietuvos laisvosios rinkos su LRT organizuojamo Nacionalinio ekonomikos egzamino užduotis galima spręsti svetainėje www.ekonomikosegzaminas.lt .

Lietuvos laisvosios rinkos instituto informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode