Sprogimas

Vis daugiau įmonių ir įstaigų jau atveria duris

Besibaigiant šeštai karantino savaitei, trečiadienį Vyriausybė pritarė 2-ajam karantino švelninimo etapui. Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymu karantiną pratęsus iki gegužės 11 dienos viešose vietose vis dar reikės dėvėti kaukes, respiratorius ar kitas apsaugos priemones, išskyrus tuos atvejus, kai valgoma ar geriama viešojo maitinimo įstaigose.

Nuo balandžio 23 d.:

  • parduotuvėms ir kioskams nebetaikomas reikalavimas turėti įėjimą iš lauko pusės. Leidžiama veikla, ribojant lankytojų srautus, išlaikant ne mažesnį kaip 10 kv. m. patalpų ploto žmogui reikalavimą arba vienu metu aptarnaujant ne daugiau kaip vieną pirkėją.
  • leidžiama augalų, skirtų sodinti, sėklų, trąšų prekyba lauko sąlygomis, specialiai tokiai prekybai skirtose prekybos vietose, turgavietėse, taip pat naudojant laikinuosius prekybos įrenginius kitose viešosiose prekybos vietose.

Nuo pirmadienio, balandžio 27 dienos, laikydamiesi nustatytų higienos sąlygų bei ribodami lankytojų srautus, savo veiklą galės vykdyti:

  1. Kavinės, restoranai ir barai lankytojus galės aptarnauti tik lauke arba tiekti maistą išsinešimui.
  2. Kirpyklos ir nagų priežiūros salonai.
  3. Bus galima organizuoti transporto priemonių valdymo įgūdžių ir gebėjimų vertinimo egzaminus bei aviacijos mokymus.
  4. Lankytojams duris atvers kai kurios kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigos. Lankymas vyks ne didesnėms nei 2 asmenų grupėms, išskyrus šeimas, užtikrinant ne mažesnį kaip 10 kv. m. plotą lankytojui ir ne mažesnį nei 10 m atstumą tarp asmenų ir grupių:

- leidžiami laisvalaikio užsiėmimai atviroje erdvėje - golfo ir lauko teniso aikštynuose, lauko šaudyklose, kartodromuose, vandenlenčių parkuose.

- leidžiami sportininkų užsiėmimai atviruose sporto paskirties inžineriniuose statiniuose.

- leidžiamos atrankos į olimpines ir parolimpines žaidynes reikalavimus įvykdžiusių sportininkų ir olimpinių rinktinių kandidatų, kurčiųjų, pasaulio ar Europos čempionatams besirengiančių sportininkų aukšto meistriškumo pratybos sporto paskirties pastatuose ir/ar sporto paskirties inžineriniuose statiniuose.

- išlaikant ne mažesnį nei 2 m atstumą tarp asmenų ir grupių, leidžiama lankyti pažintinius ir mokomuosius takus (išskyrus apžvalgos bokštus), parkus, zoologijos, botanikos sodus, esančius atvirose lauko erdvėse.

- archyvuose, bibliotekose ir muziejuose galioja 10 kv. m ploto vienam lankytojui bei ne mažesnio nei 2 m atstumo tarp asmenų ir grupių reikalavimai.

Visais atvejais, vykdant veiklą, būtina laikytis asmens apsaugos reikalavimų. Karantino sąlygos švelninamos galvojant apie ateitį, norint išsaugoti smulkųjį verslą. Mano vadovaujamas Seimo Biudžeto ir finansų komitetas  kas savaitę inicijuoja parlamentinę kontrolę, kuomet verslo atstovai iš įvairių Lietuvos vietovių kviečiami išsakyti savo mintis, pasidalyti įžvalgomis. Šitaip siekiame rasti būdų ir priemonių, padėsiančių sušvelninti šios sudėtingos situacijos neigiamas pasekmes verslui ir visiems mums. Tad būkime vieningi, palaikykime vietos verslininkus, pirkdami jų siūlomą produkciją, ir naudokimės jų teikiamomis paslaugomis bei atsakingai rūpinkimės savimi bei šalia esančiais.

 Daugiau informacijos visada rasite LR sveikatos apsaugos ministerijos puslapyje adresu http://sam.lrv.lt/lt/.

 Jeigu iškils klausimų, su manimi visada galite susisiekti el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ar kreiptis į mano patarėjas: Juditą Žilienę tel. 8 612 17169, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir Kristiną Parnarauskienę el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. Naujojoje Akmenėje bei Redą Šiaulienę Mažeikiuose  tel. 8 612  11 636, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Pagarbiai

Lietuvos Respublikos Seimo narys,
Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas
Valius Ąžuolas

MS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode