Sprogimas

Koronaviruso situacija rajone – valdoma

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Trečiadienio duomenimis, Lietuvoje koronavirusu užsikrėtusiųjų – 912. Pasveikusių  – 8. Mažeikių rajone serga 6 asmenys. Pasak Savivaldybės atstovų, situacija valdoma.

 

Užsikrėtė Klaipėdos ligoninėje?

Vos prieš kelias dienas Mažeikių rajono savivaldybės svetainėje paskelbta informacija apie 6-ąjį susirgimo atvejį Mažeikiuose. Tik jis nesusijęs su anksčiau užsikrėtusiais 5 žmonėmis. „Paskutinis atvejis – vyresnio amžiaus žmogus, kuris nuo vasario 28 d. guli Klaipėdos ligoninėje ir ten, galimai, užsikrėtė“, – tiesioginėje spaudos konferencijoje teigė Savivaldybės ekstremalių situacijų valdymo komisijos pirmininkė, administracijos direktorė Laima Nagienė.

Iš likusiųjų atvejų 4 gydėsi Šiaulių ligoninėje, tačiau 3 jau grįžę namo – saviizoliacijoje.

Grįžę iš užsienio

Pasak L. Nagienės, grįžusių asmenų iš užsienio sąrašas ilgas – apie 850 mažeikiškių. Saviizoliacijoje šiuo metu yra apie 200 asmenų. Skaičius nedidelis, nes kai kuriems iš jų pastarosiomis dienomis saviizoliacijos rėžimo laikotarpis baigėsi.

Administracijos direktorė akcentavo ir karantino nesilaikymo baudas: „Bauda siekia 500 Eur, tačiau jei asmuo susimoka per 14 dienų, ji gali sumažėti iki minimalios – 250 Eur.“ Kol kas karantino nesilaikantiems asmenims surašyti 3 protokolai.

Karščiavimo klinika

Balandžio 6-ąją Mažeikiuose įkurta karščiavimo klinika. Ji dirba 8-12 val. su valandos pertrauka. Anot Savivaldybės gydytojos Daivos Jurkūnienės, pertrauka skirta pasikeisti pamainomis, patalpų valymui.

„Pacientų daug neturėjome, pirmadienį ir antradienį po 2, šiandien 1“, – teigė D. Jurkūnienė. Gydytoja dar kartą akcentavo, jog į klinką patekti galima tik 18-60 amžiau pacientams ir tik su šeimos gydytojo siuntimu: „Kad būtina karščiavimo klinikos paslauga, nusprendžia šeimos gydytojas. Jeigu jam kyla įtarimų, siunčia savo pacientą į kliniką. Ten atliekami įvairūs tyrimai ir, jei reikalinga, paimamas testas dėl koronaviruso. Mėginiai po darbo valandų vežami į Šiaulių laboratoriją.“

Anot Savivaldybės atstovų, iš gyventojų sulaukiama nemažai klausimų, ką daryti vyresnio amžiaus žmonėms. D. Jurkūnienė ramina – karščiavimo klinika yra tik tarpinė stotelė tarp šeimos gydytojo ir ligoninės – jei šeimos gydytojas kažką įtaria, pacientą siunčia iškart į Šiaulių ligoninę.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode