Sprogimas

Geležinkelio triukšmą slopins sienelės

Sausio 23 d. rajono vadovams ir kitiems mažeikiškiams AB „Lietuvos geležinkeliai“ patalpose Stoties gatvėje, pristatyti triukšmą slopinančių sienelių Mažeikių geležinkelio stotyje naujos statybos projektiniai pasiūlymai. Juos rengė „Ardanuy Ingenieria S. A.“.

Projektuotojai pristatė projektinius pasiūlymus, parengtus atsižvelgus į Savivaldybės pateiktus pastebėjimus ir pageidavimus. Kvietė gyventojus išsakyti savo pasiūlymus žodžiu ir raštu iki susitikimo pabaigos.

Susirinkusieji domėjosi, kodėl numatytas skirtingas sienelių aukštis, iš kokių medžiagų jos bus statomos, galimybėmis įrengti garsą slopinančias sieneles ne tik stoties teritorijoje, bet ir toliau nuo jos, abejojo atliktų traukinių keliamo triukšmo tyrimų teisingumu ir kt.

Projekto rengėjai patikino, jog sieneles kitose teritorijose bus galima įrengti vėliau, įgyvendinant kitus projektus. Tyrimai atliekami griežtai pagal numatytą tvarką.

Triukšmą slopinančios sienelės, kurių bendras ilgis apie 2,3 km, turėtų iškilti Stoties g. Statytojas – AB „Lietuvos geležinkelių infrastruktūra“. Statybą planuojama baigti 2021 metais.

Budas.lt

Mazeikiai.lt nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode