Parama dėkojame




Sprogimas

Rajone užfiksuoti nauji susirgimo COVID-19 liga atvejai

Šiuo metu rajone COVID-19 liga serga 19 gyventojų. Praėjusią parą registruoti 5 nauji susirgimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Vienas jų – šeiminis, susirgo 2 vieno sergančiojo šeimos nariai.

 

Tarp 19 sergančiųjų – 3 Savivaldybės administracijos darbuotojai. Turėjusieji su jais sąlytį izoliavosi. Patalpos dezinfekuotos, bendradarbiaujama su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru. Savivaldybėje apribotas pašalinių asmenų nebūtinas patekimas į Savivaldybės administracijos patalpas, iškabinti prevenciniai skelbimai, informacinė medžiaga ir kt.

Gyventojų prašoma laikytis visų Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimuose nurodytų reikalavimų: dėvėti nosį ir burną dengiančias kaukes, respiratorius ar kitas veido apsaugos priemones, laikytis saugaus atstumo, plauti rankas su muilu arba naudoti dezinfekcinius skysčius (švietimo įstaigose dezinfekcinius skysčius naudoti tik nesant galimybės plauti rankas šiltu vandeniu su muilu), laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.

Asmenys, kurie turėjo sąlytį su sergančiais koronavirusine infekcija (COVID-19) arba lankėsi susirgusiųjų nurodytose buvimo vietose, savo duomenis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistams gali pateikti elektroniniu būdu https://nvsc.lrv.lt/salyti-turejusiu-asmenu-anketa.

Kilus klausimams, skambinti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro karštąja linija +370 5 26 49 676.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode