Sprogimas

Rajone šurmuliavo vasara, ūžė Žemaitija

Lingavo, šoko, dainavo, žemaičių piemenėlių žaidimus žaidė, žemaitiškai „rokavosi“ ir šiandien kaip niekad gardžiai kvepėjo Auksodė – keli šimtai žmonių čia sugužėjo į festivalį „Ūž Žemaitėjė“.

Penkios rajono bendruomenės – Auksodės, Laižuvos, Reivyčių, Purvėnų, Sedos – savo kiemeliuose pristatė etnografinį paveldą.

Jos gamino ir už simbolinę 1 euro kainą vaišino žemaitiškais patiekalais – cibulyne, šmakalu, bulviniais blynais, kastiniu, ruginių miltų, bulvių košėmis, spirgyne ir kt. Prie visų penkių kiemelių driekėsi eilės norinčiųjų „pasmakavoti“.

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė įteikė bendruomenėms mero padėkos raštus už etnografinio paveldo ir tradicijų puoselėjimą bei sklaidą, už kūrybiškumą ir aktyvų dalyvavimą renginiuose. Susirinkusiuosius taip pat sveikino kiti garbūs svečiai.

Vasara šurmuliavo ir Balėnose. Juozo Vaičkaus Skrajojamasis teatras parodė spektaklį „Vaizdeliai iš grytelninkų Tupių gyvenimo“. Ruzgų bendruomenė šventė trejų metų veiklos sukaktį, vyko sporto varžybos seniūno taurei laimėti.

Koncertavo meno saviveiklos ir profesionalūs kolektyvai, vyko vasaros diskoteka.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode