Sprogimas

Davė pasižadėjimus Seimo rinkimų apygardų rinkimų komisijų nariai

Liepos 16 d., ketvirtadienį, Seimo rinkimų Mažeikių ir Žemaitijos šiaurinės apygardų rinkimų komisijų pirmininkės Inga Gužienė ir Reda Guerrero priėmė komisijų narių pasirašytus pasižadėjimus laikytis Konstitucijos ir įstatymų, sąžiningai ir garbingai atlikti savo pareigas rinkimų komisijoje, susilaikyti nuo poelgių, pažeidžiančių įstatymus ir žmogaus teises, ir įteikė pažymėjimus.

Išvakarėse abiejų komisijų pirmininkės pasižadėjimus davė Seime vykusioje iškilmingoje ceremonijoje.

Rinkimų komisijų narius sveikino ir atsakingai vykdyti patikėtas pareigas linkėjo Savivaldybės mero pavaduotoja, pavaduojanti merą, Sigutė Bernotienė.

Mažeikių apygardai priskirti Mažeikiuose, Buknaičiuose, Leckavoje, Auksūdyje, Urvikiuose, Krakiuose, Purvėnuose ir Laižuvoje gyvenantys rinkėjai – iš viso 32 236 (17 apylinkių). Rinkimų komisijoje – 12 narių.

Žemaitijos šiaurinė apygarda sudaryta iš trijų savivaldybių (Mažeikių, Akmenės ir Skuodo rajonų), joje 36482 rinkėjai (48 apylinkės). Rinkimų komisijoje – 14 narių.

2020 m. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų pirmasis ratas vyks spalio 11 d., antrasis – spalio 25 d. Rinkimai vyks naudojant mišriąją rinkimų sistemą: 70 Seimo narių renkami proporcinio atstovavimo sistema, 71 – daugumos atstovavimo sistema dviem ratais.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode