Sprogimas

Apdovanoti Mažeikių medikai

Vakar, liepos 15 d., Respublikinės Šiaulių ligoninės Konservatyviosios medicinos klinikos kiemelyje apdovanoti Šiaulių ir Telšių regionų medikai, prisidėję prie sėkmingo COVID-19 pandemijos suvaldymo. Tarp 55 apdovanotojų – septyni Mažeikių medikai.

Kitų regionų medikai  apdovanoti anksčiau, likusiųjų – apdovanojimai bus įteikti  per liepą.

 

Įteikė ministras

Specialiai sukurtus medalius „Už reikšmingą indėlį Lietuvos žmonių sveikatai“ bei Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio prašymu medikams Lietuvos dailininkų dovanas – autorinius paveikslus, dėkodamas jiems už pasišventimą tokiu sudėtingu metu, perdavė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Ministras dėkojo medikams ne tik už profesionalų darbą su pacientais, bet ir už jų teiktas idėjas bei pasiūlymus, už jų inicijuotas naujoves. A. Veryga akcentavo, jog svarbus sėkmės faktorius buvo komandinis darbas.

„Suvieniję skirtingų sričių specialistų turimas žinias, visi dirbome kaip viena komanda: epidemiologai, infektologai, medikai, visuomenės sveikatos specialistai, kiti ekspertai. Mokėjome klausytis vieni kitų ir padėti vieni kitiems – tai buvo mūsų stiprybė, – sakė sveikatos apsaugos ministras. – Jums teko stoti į pirmąsias kovos gretas, kai priešas dar net nebuvo gerai žinomas. Tik Jūsų profesionalumo ir pasiaukojimo dėka pavyko išgelbėti daug gyvybių ir užkirsti kelią nevaldomam viruso plitimui. Ir nors virusas dar nėra išnykęs, šiandien galime tvirtai teigti, jog Lietuva sėkmingai susitvarkė su šiuo iššūkiu ir tapo pavyzdžiu kitoms valstybėms.“

Apdovanoti 7 mažeikiškiai

Dovanas iš ministro rankų gavo Mažeikių ligoninės vidaus ligų gydytoja, laikinai einanti Priėmimo skubiosios pagalbos ir konsultacijų skyriaus vedėjo pareigas Aranta Būtautaitė, Mažeikių ligoninės Akušerijos ginekologijos ir neonatologijos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė, bendrosios praktikos slaugytoja Rima Juškienė, UAB Dr. A. Biržiškos sveikatos centro bendrosios praktikos slaugytoja Zina Jonušienė, UAB Šeimos sveikatos centro bendrosios praktikos slaugytoja Irena Lazarukienė, VšĮ Mažeikių pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytojas Darius Macevičius, VšĮ Mažeikių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Perminienė, VšĮ Mažeikių senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytoja Orinta Račiūtė.

                                          

Pagal Sveikatos apsaugos ministerijos informaciją parengė Birutė Šneideraitienė

SAM nuotraukos

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode