Sprogimas

Vienkartinė išmoka bus išmokėta visiems vaikams

Vienkartinė išmoka vaikui, skirta COVID-19 (koronaviruso infekcijos) pandemijos padariniams mažinti, iki šių metų liepos 31 dienos bus išmokėta visiems vaikams, kurie gauna vaiko pinigus.

Vienkartinės išmokos dydis priklausys nuo to, kokio dydžio vaiko pinigai gaunami: jeigu 60 eurų, vienkartinė išmoka 120 eurų, o jeigu vaiko pinigai iš viso 100 eurų, vienkartinė išmoka – 200 eurų. Didesnius vaiko pinigus gauna vaikai su negalia, taip pat vaikai iš gausių ar nepasiturinčių šeimų.

Teisę gauti vienkartinę išmoką turės tie vaikai, kurie nuo 2020 m. kovo 16 d. gauna ar gavo vaiko pinigus ar pradės juos gauti iki gruodžio 31 dienos. Jeigu vaiko pinigai jau gaunami ar bus pradėti gauti iki birželio 30 dienos, vienkartinė išmoka bus išmokėta iki liepos 31 dienos. Jeigu vaiko pinigai jam bus paskirti vėlesniais šių metų mėnesiais, vienkartinė išmoka bus išmokėta su pirmu vaiko pinigų mokėjimu. 

Tais atvejais, jeigu vaikas turėjo teisę nuo šių metų  kovo 16 d. iki gruodžio 31 d. gauti vaiko pinigus, bet tėvai dėl jų kreipsis vėliau – iki 2022 m. sausio 31 d., vienkartinė išmoka taip pat bus išmokama su pirmu vaiko pinigų mokėjimu, bet ne vėliau kaip iki 2022 m. vasario 25 d. Pavyzdžiui, jeigu 2021 m. liepą tėvai kreipsis dėl vaiko, gimusio 2020 m. spalį, jiems bus grąžinami vaiko pinigai už laikotarpį nuo vaiko gimimo, o taip pat išmokama vienkartinė išmoka. 

Jeigu šeima, gaunanti išmoką, patiria socialinę riziką, išmoka bus mokama tokiu pat būdu kaip ir vaiko pinigai.

Dėl vienkartinės išmokos skyrimo nereikia pildyti atskiro prašymo, tai bus padaryta automatiškai.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode