Sprogimas

Tam tikrais atvejais gavus leidimą galima palikti saviizoliacijos vietą

Asmenims, kuriems privaloma 14 dienų saviizoliacija, draudžiama palikti izoliavimosi vietą, taip pat privaloma laikytis ir kitų taisyklių, su kuriomis jie susipažįsta atvykimo į Lietuvą vietose arba pildydami elektronines formas. Pasikeitus Sveikatos apsaugos ministro įsakymui, kuris nustato saviizoliacijos taisykles, galima kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir gauti leidimą palikti izoliavimosi vietą esant šioms aplinkybėms:

- leisti organizuoti artimo žmogaus laidotuves, palaikų pargabenimą ir / arba dalyvauti artimo žmogaus šarvojimo ceremonijoje ar laidotuvėse (tik sąlytį turėjusiems asmenims);

- leisti nuvykti į mobilųjį punktą tepinėlio COVID-19 laboratoriniams tyrimams atlikti;

- dėl tam tikrų priežasčių pakeisti izoliacijos vietą;

- nuvykti į darbo, studijų ar kitą verslo reikalams tvarkyti būtiną vietą užsieniečiams, atvykusiems į Lietuvos Respubliką, verslo ar studijų reikalais, kuriems privaloma 14 dienų izoliacija.

Prašymą pateikti galima elektroniniu būdu – NVSC interneto svetainėje užpildžius prašymo formą arba skambinant telefonu (8 5) 212 4098 (jeigu nėra galimybės pateikti elektroniniu būdu).

Atkreipiame dėmesį, kad gavus leidimą palikti izoliavimosi vietą ir toliau laikoma, kad žmogus yra saviizoliacijoje ir privalo laikytis saviizoliacijos taisyklių, o leidimas suteikia teisę tik įvykdyti leidime nurodytus veiksmus, t. y. nuvykti į nurodytą vietą nurodytu laiku ir tikslu.

 Aprašas

Leidimo forma

 Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode