Sprogimas

Lopšelis-darželis „Delfinas“ paminėjo Šeimos dieną

 

Gegužės 15-ąją dieną lopšelio-darželio „Delfinas“ „Kačiukų“ grupė minėjo vieną šilčiausių ir brangiausių švenčių – Tarptautinę šeimos dieną. Ši šventė – tai savotiškas dar visai neseniai minėtos Motinos dienos ir artėjančios Tėvo dienos junginys. Tėveliai, mamos, močiutės ir seneliai, pamiršę kasdienybės darbus, sugužėjo į šventinę popietę ,,Mes esame kartu – mes esame laimingi“ pabūti kartu su savo vaikais.

,,Visi suvokiame, kokia didžiulė dovana žmogui yra šeima“, – šiais žodžiais pradėjo šventinę popietę „Kačiukų“ grupės auklėtojos Elona Dapšienė ir Jurgita Kosovskaja. Tiek mažus, tiek vyresnius auklėtojos įtraukė į popietės vaidinimo siužetą. Čia auklėtojos ir visi kiti pavirto „kačiukais“, kurie įsitraukė į pasakišką šeimos gyvenimą. Istorijos pradžioje „Kačiukų“ grupės vaikai muzikavo įvairiais instrumentais, dainavo ir taip džiugino savo atvykusias šeimas, o kad muzikinė, sporto, kūrybinė ir kulinarinės veiklos taptų visų susirinkusiųjų kūrybinių galių atskleidimu, tėveliai ir vaikai buvo susikirstę į tam tikras grupeles. Kiekviena iš jų turėjo simbolinį pavadinimą ir parengę pasirodymą. „Kačiukų linksmuoliukų“ komanda atspindėjo linksmą ir šviesų šeimos gyvenimą. Mamytės ir vaikučiai visus sužavėjo savo entuziazmu, nuoširdumu, noru ir užsidegimu dainuoti. „Kačiukai vikruoliukai“ parodė, kaip galima linksmai sportuoti kartu su tėčiais ir mamomis. Tėveliai su savo vaikais atskleidė, kad sportas kartu – ne tik fizinis, bet ir emocinis ryšys. „Kačiukų darbštuoliukų“ komanda įrodė, kiek daug naudos vaikui duoda nevaržomi kūrybiniai ir meno užsiėmimai kartu su šeima. Visi susirinkusieji liko nepaprastai sužavėti šios komandos rankų darbo dovanomis. Na, o „Kačiukų smaližiukų“ grupė visus pavaišino savo kvepiančiais gaminiais, kurie buvo paruošti pagal sveiko maisto receptus. Po nepakartojamų įspūdžių vaikai su šypsenomis padovanojo šiltas eiles ir daineles tėveliams. Prisiminimui įteikė savo rankomis kurtas dovanėles. Šventės pabaigoje auklėtojos vaikus, tėvelius ir visą lopšelio-darželio bendruomenę pakvietė sušokti šokį „Suktinis paskutinis“. Šią smagią popietę mamos, tėčiai, vaikai, auklėtojos ir kiti šventės dalyviai užbaigė prie bendro vaišių stalo.

Ši diena buvo gera proga pedagogams, tėveliams atskleisti savo ir pasidžiaugti vaikučių talentais, susiburti visai šeimai kartu ir pasiklausyti muzikos, dainelių, eilių, kartu pašokti. Auklėtojos padėkojo visiems susirinkusiems ir atsisveikino iki kitų metų gegužės pažadėdami  vėl pakviesti visus į tradicinę Šeimos šventę.

          

Jurgita KOSOVSKAJA, Elona DAPŠIENĖ

Auklėtojos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode