Parama dėkojame




Sprogimas

Pristatyta modernaus meno paroda

 

Balandžio 9 d. Mažeikių muziejuje pristatyta Mažeikių rajono technologijų mokytojų ir jų mokinių darbų paroda „Modernūs žemaičiai“. Paroda veiks iki balandžio 29 d.

Pasveikino ir apdovanojo dalyvius

Spalvingą ir originalų renginį nuotaikingai vedė Mažeikių Gabijos gimnazijos technologijų mokytoja ekspertė Ingrida Muturė.

Gražia liaudiška daina parodos pristatymą pradėjo Gabijos gimnazijos jaunimo ansamblis. Sveikinimo žodį tarė muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris, muziejininkė Raimonda Ramanauskienė. Renginio vedėja kartu su globėjomis pasveikino ir apdovanojo parodos dalyvius, tiek mokytojus, tiek jų mokinius, bei pakvietė apžiūrėti nepaprasto grožio darbus.

Nuo medžio raižinių iki mezginių

Įspūdingiausiai, ko gero, atrodė darbai iš medžio. Nesinorėtų išskirti kurio nors vieno, nes į visus juos įdėta daug darbo ir kantrybės, tačiau Evos Kačkutės (8 kl.) iš Kalnėnų pagrindinės mokyklos medžio apdirbimo technika atliktas darbas „Pagauk laimės paukštę“ sužavėjo ne vieną lankytoją. Velykiniai margučiai tarsi priminė, kad nebe už kalnų ir Velykos, ryškiomis spalvomis puikavosi medžiaginiai „Žaislai rytojaus vaikams“. Nedidukas, tačiau puikiai atliktas japoniška simegrafijos technika Deimantės Norvaišaitės (Merkelio Račkausko gimnazija, II g kl.) darbelis „Lietuva“ taip pat traukė lankytojų akis, o pačios renginio vedėjos I. Muturės vadovaujamų moksleivių darbai atlikti taip pat japoniška, tik jau kitokia – kimetomi – technika. Trijų septintokų iš Pavasario pagrindinės mokyklos megzta kolekcija „Pavasario rūbas“ dvelkė tikru pavasariu.

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode