Parama dėkojame




Sprogimas

Vyko edukaciniai užsiėmimai

Sausio pabaigoje Mažeikių rajono savivaldybės Sedos filiale vyko du edukaciniai užsiėmimai su vaikais ir su suaugusiais. Renginio vedėja Aurelija Urnikienė, pedagogė, aktyvių mamų jungėja, sveikos gyvensenos puoselėtoja ir puiki psichologė, džiaugėsi į biblioteką susirinkusiais vaikučiais, pristatė edukacinę veiklą „Emocijos“.

Renginio pradžioje vyko susipažinimo veikla. Visi susėdo į ratą ant kilimo, padarė keletą apšilimo pratimų, kad būtų drąsiau, tada davė vienas kitam ranką, sakydamas: „Aš esu Aurelija, o kas tu?“ Po susipažinimo ritualo pradėjo pasakoti, kokios būna emocijos, ką reiškia šis žodis. Renginio vedėja davė vaikams užduotį padaryti savo emocijos veidukus, prieš tai parodžius vaizdžiai, kokios išvis būna emocijos. Mažiausioji renginio dalyvė Barbora parodė tikriausią pykčio emociją, visus iškart pralinksmindama. Tada vaikučiai ėjo kurti savo emocijų. Klijavo, karpė, piešė įvairiausius veidukus. Edukacinio užsiėmimo pabaigoje žiūrėjo filmuką apie linksmuosius veidukus, kuriuos daugelis naudoja savo telefonuose, kompiuteriuose ar planšetėse, norėdami vaizdžiau nurodyti savo būseną, situaciją, veiklą ir t. t.

Kitas edukacinis užsiėmimas „Susikurkime savo svajonių, tikslų koliažą“, kurį taip pat vedė A. Urnikienė, vyko su aktyviomis mamomis iš Mažeikių, Žemaičių Kalvarijos ir Sedos. Pirmiausia buvo išdalinti žurnalai, duota užduotis – susirasti kuo daugiau įdomesnių veiklų, žmonių, naudingų patarimų, gyvūnų fotografijų, sentencijų, citatų, šūkių ir t. t., viską išsikarpyti, keistis žurnalais. Tada vyko koliažų gaminimas, klijavimas. Renginio pabaigoje pasidžiaugta susikurtomis svajonėmis.

Loreta MICKIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Gvido Mikalausko nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode