Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvos čempionate – mažeikiškių pergalės

 

      Gruodžio 8 d. pirmą kartą Mažeikiuose vyko Lietuvos štangos spaudimo čempionatas, kurį organizavo Lietuvos jėgos trikovės federacija ir sporto klubas „Mažeikių švyturys“. Į varžybas suvažiavo sportininkai iš visos Lietuvos ir kaimyninės Latvijos, tarp jų – 23 mažeikiškiai, iš kurių 20 pelnė apdovanojimus. Kiti liko per žingsnį nuo pakylos, užėmę 4 vietą.

Moterys pasiekė rekordus

     Moterys rungėsi jaunių, jaunimo, open ir veteranių grupėse skirtingose svorio kategorijose. Jaunių grupėje sėkmė lydėjo mažeikiškę Ramunę Vainauskytę, kuri ne tik nugalėjo svorio kategorijoje iki 72 kg, bet ir tapo absoliučia nugalėtoja, išspaudusi 92,5 kg ir pagerinusi nacionalinį rekordą.

     Open grupėje puikiai pasirodė svorio kategorijoje 72+ kg kovojusi Jurgita Strazdauskienė. Ši sportininkė taip pat tapo ne tik šios rungties, bet ir absoliučia nugalėtoja, išspaudusi 120 kg ir pasiekusi naują Lietuvos rekordą. Svorio kategorijoje iki 52 kg dalyvavusi Raimonda Butienė išspaudė 52,5 kg ir užėmė 2-ąją vietą. Lina Linkaitė svorio kategorijoje iki 57 kg taip pat liko antroji, išspaudusi 62,5 kg.

     Veteranių grupėje sėkmė lydėjo Liną Liatukienę, rungtyniavusią I veteranių grupėje, svorio kategorijoje iki 63 kg. Ji įveikė visas varžoves, išspaudusi 72,5 kg. Taip pat sportininkė buvo stipriausia ir absoliučioje kategorijoje.

     Komandinėje įskaitoje Mažeikių moterų komanda pelnė 2-ąją vietą.

Žengia tėvo pėdomis

     Tarp vyrų pirmą kartą tokio rango varžybose jaunių grupėje startavo 14-metis Eimantas Valeiša, kurio tėtis Mindaugas Valeiša, pasak klubo „Mažeikių švyturys“ vadovės Dangalios Milienės, treniruojasi klube, sportu sudomino savo sūnų ir čempionate dalyvavo abudu. Svorio kategorijoje iki 53 kg jaunasis sportininkas pasirodė puikiai, išspaudęs 57,5 kg ir užėmęs 2-ąją vietą. Jo tėtis M. Valeiša varžėsi open grupėje, svorio kategorijoje iki 83 kg, ir užėmė 3-iąją vietą, išspaudęs 207,5 kg.

     Toje pačioje open grupėje, svorio kategorijoje iki 93 kg, nugalėjo Kęstutis Milkintis, išspaudęs 240 kg. Absoliučioje kategorijoje jis užėmė 2-ąją vietą. Svorio kategorijoje iki 105 kg stipriausiu pripažintas Mindaugas Paulauskas, išspaudęs 230 kg, o Martynas Kryžius, išspaudęs 215 kg, užėmė 3-iąją vietą. Svorio kategorijoje iki 120 kg nugalėtoju tapo, o absoliučioje kategorijoje 3-iąją vietą užėmė Nerijus Strazdauskas, išspaudęs 262,5 kg. Svorio kategorijoje 120+ kg varžęsis Romas Borisenko išspaudė 210 kg ir pelnė 3-iąją vietą.

     Vyrų open grupės komandinėje įskaitoje nugalėjo mažeikiškiai.

Daugiausia medalių – veteranams

     Gausiausia mažeikiškių sportininkų, dalyvavusių čempionate, grupė buvo veteranų ir visi jie laimėjo medalius. I amžiaus grupėje, svorio kategorijoje iki 105 kg, Andrius Narmontas, išspaudęs 200 kg, užėmė 2-ąją vietą. II amžiaus grupėje, svorio kategorijoje iki 74 kg, išspaudęs 105 kg, taip pat antrąją vietą pelnė Nodaras Kryževičius. Toje pačioje amžiaus grupėje, svorio kategorijoje iki 83 kg, išspaudęs 120 kg, Vygantas Micius tapo nugalėtoju. Svorio kategorijoje iki 105 kg Darius Ereksonas išspaudė 205 kg ir užėmė 1-ąją vietą, o Vladas Pačerinskas, išspaudęs 140 kg, liko antrasis. Svorio kategorijoje 105+ kg nugalėjo Gintautas Beišinas, išspaudęs 185 kg. III amžiaus grupėje, svorio kategorijoje iki 83 kg, nugalėtoju tapo Zigmas Širvinskas, išspaudęs 130 kg, 2-ąją vietą užėmė Antanas Micius, išspaudęs 115 kg.

     Absoliučioje kategorijoje II amžiaus grupėje D. Ereksonas pripažintas nugalėtoju, o G. Beišinas užėmė 3-iąją vietą. III amžiaus grupėje Z. Širvinskas pelnė 2-ąją vietą, o A. Micius – 3-iąją. Mažeikių veteranų komanda pripažinta stipriausia.

Organizuotas puikiai

     Po čempionato dalydamiesi įspūdžiais sporto klubo vadovė D. Milienė ir Mažeikių komandos vadovas Benjaminas Milis džiaugėsi gerai organizuotu čempionatu. Pasak jų, tiek iš kitur atvykę sportininkai, tiek federacijos atstovai dėkojo organizatoriams ne tik už labai geras sąlygas varžyboms, bet ir draugišką atmosferą, žiūrovų palaikymą.

     „Darbo organizuojant čempionatą įdėta daug, tačiau sulaukėme nemažai rėmėjų, padėjo mūsų klubo sportininkai, už ką jiems nuoširdus ačiū. Džiaugiamės sulaukę įvertinimo, kad pas mus galima organizuoti ne tik Lietuvos, bet ir Europos ar net pasaulio čempionatus“, – sakė D. Milienė ir pridūrė, jog klubo sezonas dar nesibaigia, gruodžio 22 d. 10 val. vyks tradicinis sporto klubo „Mažeikių švyturys“ Kalėdinis turnyras, kur laukiami visi, norintys išbandyti jėgas ir smagiai praleisti laiką.

Gajutė ABELKIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode