Parama dėkojame




Sprogimas

Pristatyta karpinių paroda

                            

Gruodžio 5 d. Mažeikių viešojoje bibliotekoje pristatyta tautodailininkės, pradinių klasių mokytojos iš Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos Elvitos Šeputaitės karpinių paroda. Tai jau antroji šios tautodailininkės paroda Mažeikių bibliotekoje.

E. Šeputaitė gimė ir augo Skuode. 1994 m. baigė Bartuvos vidurinę mokyklą. 1999 m. – Klaipėdos universiteto Pedagogikos fakultetą, 2008-aisiais – Žemaitijos kolegijos Telšių menų ir pedagogikos fakultetą, 2009 m. – Šiaulių universiteto Menų fakultetą, 2013 m. – Šiaulių universiteto Edukologijos fakultetą.

E. Šeputaitės teigimu, karpyti pradėjo visai atsitiktinai. Kartą universitete pamatė karpiniais papuoštą stendą. Susidomėjo. Pabandė. Patiko. Iš pradžių rengdavo nedideles parodėles, o 2003-iųjų rugpjūtį, draugų ir artimųjų įkalbėta, surengė pirmą rimtesnę parodą Skuodo muziejuje. Vėliau autorinės parodos surengtos daugelyje Lietuvos miestų, taip pat Lenkijoje ir Latvijoje, o dovanoti darbai iškeliavo į Vokietiją, Angliją, Lenkiją, Latviją.

Šios tautodailininkės karpiniais papuošta Gražinos Daukantienės knyga „Rudeninės laimės pėdsakais“.

Nuo 2006-ųjų E. Šeputaitė yra Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus narė, o nuo 2008-ųjų – šio skyriaus Skuodo sekcijos pirmininkė.

„Artimųjų palaikymas, noras atsipalaiduoti po darbų skatina mane ieškoti kažko naujo. Karpau tai, kas man gražu, o labiausiai mėgstu asimetrinius karpinius. Pagal užsakymus karpinių nedarau“, – kalbėjo parodos atidaryme darbų autorė.

Karpinių kūrėją didžiulėmis gėlių puokštėmis sveikino Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos direktorė Rima Širvinskienė ir jos pavaduotoja Laima Bartkuvienė, kolegos, draugai ir bičiuliai.

Valerija KVEDARAITĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode