Parama dėkojame




Sprogimas

Paminėjo Tarptautinę neįgaliųjų dieną

 

Gruodžio 3-iąją pasaulis mini Tarptautinę neįgaliųjų dieną. Kasmet ši šventė švenčiama ir Mažeikiuose. Jau tapo gražia tradicija, kad pirmiausia aukojamos šv. Mišios Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, po to vyksta renginys Mažeikių kultūros centro Pramogų salėje.

Nesame skirtingi

                     

Susirinkusiuosius sveikino Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys ir mero pavaduotoja Irena Macijauskienė.

„Šiandien švenčiame Tarptautinę neįgaliųjų dieną, bet nemanau, kad mes su jumis esame labai skirtingi. Jūs viską galite, jūsų akys spindi džiaugsmu, o jūsų nuoširdumas įkvepia mus naujiems darbams. Ačiū jums, kad esate kartu su mumis, leiskite jums palinkėti gražių Kalėdų ir gerų metų“, – kalbėjo I. Macijauskienė.

     A. Tenys pasveikino neįgaliųjų artimuosius ir globėjus, kurie rūpinasi ir globoja tuos, kuriems likimas pagailėjo sveikatos ar laimingo gyvenimo. Mero teigimu, Mažeikiuose neįgaliaisiais rūpinasi ir įvairios įstaigos bei organizacijos. „Linkiu visiems begalinės sveikatos, labai daug džiaugsmo ir niekada neišblėstančios šypsenos. Geros šventės“, – linkėjo meras ir kartu su I. Macijauskiene padovanojo šventės dalyviams keletą pintinių saldainių ir ypatingos kvapnios arbatos.

                                           

Nemokėtume būti geri

                     

Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebono kun. Gintaro Lengvino teigimu, jeigu pasaulyje nebūtų silpnesnių žmonių, kuriems reikia padėti, kažin ar mokėtume būti geri, kvietė sušildyti sielas ir širdis, ištiesti vienas kitam ranką ir būti laimingiems sulaukus šv. Kalėdų bei Naujųjų metų.

     Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėjos Virginijos Steponavičienės teigimu, būtų makabriška sveikinti neįgaliuosius su jų švente. „Seimo narys siunčia kuo nuoširdžiausius linkėjimus jums visiems, nes tik jūs temokate taip šypsotis, tik jūs temokate taip švęsti šventes. Kuo didžiausios jums sveikatos, artimųjų meilės, paguodos ir supratimo“, – kalbėjo V. Steponavičienė ir Seimo nario vardu įteikė saldainių, kuriuos Gabijos gimnazijos gimnazistai išdalino neįgaliesiems.

                                         

Šeimų duetai

                     

Po gražių ir prasmingų kalbų, pasak šventės vedėjo Lauryno Jonausko, atėjo metas ir linksmesniems pasirodymams. Pirmosios scenoje pasirodė Irena Jokšienė ir jos aštuonmetė dukrelė Frėja. Atlikėja palinkėjo visiems sveikatos ir gražaus vakaro bei ramių ir šiltų Kalėdų, o atsisveikindama pažadėjo susitikti kitame renginyje.

Ypač nuotaikingai ir linksmai koncertinę programą tęsė Liveta ir Petras Kazlauskai. Atlikėja išsakė linkėjimus neįgaliesiems, palinkėjo jiems stiprybės. Žiūrovai kartu su atlikėjais traukė visiems gerai žinomas dainas, negailėjo plojimų.

                    

Sukurtos dainos sugrąžino į muzikinį gyvenimą?

                     

L. Kazlauskienė su giliu liūdesiu prisiminė tuos laikus, kai Petras labai sunkiai sirgo ir gydytojai ištarė siaubingus žodžius, kad jos vyras groti nebegalės. Moteris negalėjo tuo patikėti. Gal iš skausmo, gal iš nevilties, gal tvirtai tikėdama, kad jos vyras tikrai pasveiks, moteris sukūrė dainą „Ranką jaučiu ant peties“,   o po kurio laiko dar vieną – „Sapnas“. Nežinia, ar begalinis tikėjimas, ar mylimo žmogaus sukurtos dainos padėjo Petrui pakilti iš ligos patalo ir vėl atsistoti ant scenos. Tą vakarą P. Kazlauskas padainavo dvi savo dainas, skirtas moterims.

Koncerto pabaigoje nuskambėjo bendra daina, o Mažeikių rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Jolanta Kekytė, apdovanodama dainininkus gėlių puokštėmis, teigė, kad, nors tikroji eglė Mažeikiuose dar neįžiebta, tačiau atlikėjai savo šiltomis ir nuoširdžiomis dainomis įžiebė ją visų širdyse jau šiandieną.

Po renginio, nors ir labai skubančią, pavyko trumpai pakalbinti L. Kazlauskienę. Jos teigimu, jie jau daug metų dirba su neįgaliaisiais, turi įkūrę labdaros fondą. Prie šios veiklos mielai prisideda ir jų dukra Ingrida. Į klausimą, ar tikrai jie planuoja į Mažeikius atvežti savo šou „Kaip Liveta pasakys“, apie tai atlikėja buvo prasitarusi koncerto metu, L. Kazlauskienė atsakė: „Taip, tik kada tas bus, dar neaišku, nes reikia daug ką suderinti su pačiu Mažeikių kultūros centru.“

Valerija KVEDARAITĖ

Birutės Šneideraitienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode