Sprogimas

Langas prasivėrė

Trečiadienio pavakarę į piceriją „Can Can“ gausiai rinkosi mažeikiškio poeto ir fotografo Virginijaus Sungailos bičiuliai, gerbėjai, artimieji ir žiniasklaidos atstovai. Tai buvo kuklus, bet emociškai labai šiltas ir jautrus vakaras.

 

Išleista antroji knyga

     Apkeliavęs Lietuvą, Virginijaus fotografijų ciklas „Atspindžiai“ pasiekė Mažeikius ir dalis jų rodoma šioje picerijoje, o ilgai laukta ir iškentėta jauki poeto knyga „Paslapties piligrimas“ pamažu pasklido po Mažeikius ir Lietuvą. Kažkas dar tik laukia progos surasti ir įsigyti antrąją autoriaus knygą. Už naująją išleistą knygą Virginijus dėkojo mamai, šeimai ir „feisbuko“ draugams.

Kraštutinumai

Virginijus prisiminė, kad kūryba alsuoti jis pradėjo gal prieš 30 metų, sutikęs ištikimą savo gyvenimo draugę ir palydovę Vidą. Ji ėjo kartu per gyvenimą ir kentėjo, kai kažkam buvo sunku ir skaudėjo, džiaugėsi, kai horizonte nušvisdavo visai kitokia šviesa.

Kalbėdamas apie fotografiją V. Sungaila prisiminė, kad pirma jo nuotrauka buvo „Varveklis“. Vėliau „pasigavo“ idėją ir fotografavo debesis, tačiau netrukus iš vieno kraštutinumo metėsi į kitą – sudomino medžių šaknys. Prisiminė, kad ir mokykloje jam buvo sunku sutarti su mokytojais, nes norėjo viską daryti savaip – perprasti gaunamas žinias ir perleisti jas per save, per savo pojūčius.

Numatomas spektaklis

Ne vienam vakaro dalyviui buvo labai netikėta žinia, kurią paskelbė Mažeikių kultūros centro režisierė Airida Lementauskienė. Pasirodo, gegužės 19 d. numatoma spektaklio „Langas“ premjera. Tai teatrinė improvizacija pagal Virginijaus poeziją, ją kuria aštuonių aktorių grupė. Spektaklio metu skambės gyva muzika ir maldos, kurias atliks Renatas Selenis su grupe, taip pat bus eksponuojamos mažeikiškių meninės fotografijos nuotraukos, apjungiančios bendrą sumanymą ir idėją „Langas“.

„Poezija – visų menų kambarinė“

Šio vakaro metu penki trupės aktoriai skaitė eiles iš knygos „Paslapties piligrimas“. Tai buvo labai nuoširdu, įtaigu ir prasminga. Švelnios muzikos fone poeto-vyro sukurtos kai kada kiek neįprastos frazės visai kitaip skambėjo iš moteriškų lūpų ir širdies. Malonus aktorių skaitymas ir išjaustų emocijų perdavimas susirinkusiems atskleidė visai kitą paslapties piligrimo, kaip žmogaus, vidinę būseną ir ją pripildė bei praturtino tauriais jautrumo, švelnumo ir gėrio poetiniais skiemenimis.

Trečiadienio vakarą picerijoje karaliavo meno mūza. Virginijus sakė, kad dažnas politikas, norėdamas pasirodyti išprususiu, labai mėgsta pacituoti kokio nors poeto citatą, bet nemėgsta pačios poezijos. Kažkuriame poeto eilėraštyje yra netgi tokia eilutė: „Poezija – visų menų kambarinė.“

Kuklumas ir jaudulys ėmė viršų ir renginio metu buvo nutylėta apie eilėraščius, kantriai laukiančius savo eilės. Gal apie tai kalbėti buvo ne pats tinkamiausias laikas...

Poezijos vakaro metu buvo praskleistas tik mažas poeto kūrybos pluoštelis.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

Plastikinis langas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode