Sprogimas

Mažeikių sporto mokykla šventė jubiliejų

Kovo 23 d. Mažeikių sporto mokykla minėjo 55-erių metų veiklos sukaktį. Šia proga mokyklos bendruomenę sveikino svečiai. Sporto mokyklos ugdytiniai dalyvavo rungtyse, vyko plaukimo varžybos. Šokėjai, dainininkai ir muzikantai dovanojo meninę programą. Šventę vainikavo geriausių iš geriausiųjų sportininkų apdovanojimai.

 

Sveikino svečiai

Renginyje dalyvavo ir Sporto mokyklos kolektyvą sveikino Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus ir vyr. specialistė Nijolė Zakalskienė. Šia gražia proga A. Stonkus Sporto mokyklos direktoriui Algirdui Pocevičiui įteikė Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus padėkos raštą, skirtą Sporto mokyklos bendruomenei už mokinių sporto ir sveikatos kompetencijų ugdymą ir pasiektus aukštus rezultatus.

Priminė istoriją

Sporto mokyklos direktorius A. Pocevičius šventės dalyviams priminė mokyklos istoriją ir jos darbo etapus: „Statant namą, pirmiausia dedamas pamatas, o nuo jo tvirtumo ir staybininko profesionalumo priklausys, kiek laiko tas namas stovės ir tarnaus šeimininkui. Sporto mokyklos kertinis akmuo buvo padėtas 1961m. vasario 15 d.“

Pasak direktoriaus, Mažeikių vaikų ir jaunių sporto mokykla buvo atidaryta Sedoje, jai vadovavo vyr. treneris Simonas Kaknevičius. Atidaryti stalo teniso ir krepšinio skyriai, tačiau neturint sporto salės krepšinio skyrius uždarytas ir atidarytas futbolo skyrius.

1967 m. prie Mažeikių 1-osios vidurinės mokyklos pastačius sporto salę, į šalia salės esančias patalpas persikėlė ir Sporto mokykla, jai ėmėsi vadovauti pirmasis direktorius Zigmas Balanavičius, kurio dėka į mokyklą grįžo krepšinis.

Mokyklai vadovaujant antrajam direktoriui Anatolijui Lobanovui, atidarytas šaškių skyrius, iki šiol gyvuojanti lengvosios atletikos sekcija.

1986-ieji metai Sporto mokyklai, kuriai tuo metu vadovavo Petras Dargvainis, pasak A. Pocevičiaus, buvo ypatingi: persikėlus į naujas patalpas tuometinėje 6-ojoje vidurinėje mokykloje, pradėtos kultivuoti naujos sporto šakos – plaukimas ir dziudo imtynės. Tuo metu čia sportavo daugiausia moksleivių – per 900, talentingų vaikų ieškota ne tik mieste, bet ir kaimuose.

P. Dargvainį vėliau pakeitė Jurijus Stupakovas, o nuo 1994 m. Sporto mokyklai vadovauja dabartinis direktorius A. Pocevičius.

Dėkojo treneriams ir darbuotojams

     Prisimindamas mokyklos istoriją, direktorius minėjo ir su jaunaisiais sportininkais dirbusius trenerius bei kitus darbuotojus, dėkojo jiems už nuoširdų, kruopštų darbą ir tvirtino, jog šie žmonės nusipelnė didžiausios pagarbos: „Didžiausia pagarba pirmiesiems Sporto mokyklos treneriams: Simonui Kaknevičiui, Donatui Jackevičiui, Česlovui Kopūstui, Helmutui Lysinui, Vladui Kizniui, instruktorėms-metodininkėms Janinai Lukošiūtei, Birutei Ulbienei. Iki šiol didžiuojamės buvusiais krepšinio treneriais Juozu Žiaukra, Algimantu Jurkumi, Janina Budriene, Regina Petkiene. Šaškininkus treniravo Vaclovas Beržanskis, Borisas Družininas. Lengvaatlečių treneriai buvo Stasys Kekys, P. Dargvainis, Irena Kimtienė, Sigutė Bernotienė. Mažeikiai turi gilias stalo teniso tradicijas, kurias prieš 55 metus pradėjo Helmutas ir Edgaras Lysinai, Adelė Ganiprauskaitė, vėliau Gintas Čegis, Jonas Norkus, Birutė Valantinaitė, Daiva Poškuvienė, Daiva Pranckuvienė, Raisa Donelienė. Ko gero, galima teigti, kad Mažeikiai nuo seno yra futbolo miestas, ir tai trenerių Vlado Kiznio, Algimanto Baliulionio, Adolfo Žiedelio, Henriko Juocevičiaus, J. Stupakovo, Algio Petkaus, Sauliaus Vertelio nuopelnas. Dziudo imtynių meno mokė treneriai sporto meistrai Algis Ramanauskas ir Algis Imenickas, o plaukimo pradėjo mokyti Lilija Puodžiukaitienė, Andžela Kovalenko, Jurijus Pataržanskas, Aušra Gardžiulienė, Jurijus Stekolnikovas, kuris ir šiandien su savo auklėtine, daugkartine Lietuvos čempione Lina Beresnevičiene moko plaukimo meno.“

     Pasak A. Pocevičiaus, paminėti žmonės padėjo „sportinius“ pamatus, kad šiandien dirbantieji galėtų „mūryti“ sienas, ir čia svarbus kiekvienas žmogus: ir tas, kuris moko, ir kas pinigus skaičiuoja, kas sveikatą prižiūri, veža į varžybas, prižiūri švarą ir tvarką.

Garsina ne tik rajoną

     Mokyklos direktoriaus teigimu, Sporto mokyklos auklėtiniai nuolat garsina ne tik savo rajoną, bet ir Lietuvą jos rinktinės sudėtyje, yra išauginusi ne vieną aukšto lygio sportininką: „Šiuo metu mokyklą Lietuvoje ir už jos ribų garsina krepšinio treneriai Algimantas Giedra, Vidmantas Bertys, Aloyzas Rudys, Renata Martinkienė, Jonas Raudonis, Vladas Šulcas. Išugdyti tokie krepšininkai kaip Artūras Jomantas, Darius Šilinskis, tapę pasaulio jaunimo iki 21 m. čempionais. Jaunuosius futbolininkus treniruoja buvęs mokyklos auklėtinis, žaidęs Lietuvos rinktinėje, Nerijus Gudaitis. Kartu su juo dirba treneris Algirdas Mika. Jų auklėtiniai taip pat gerai žinomi šalyje. Lietuvos rinktinėje žaidė buvęs Sporto mokyklos auklėtinis Nerijus Barasa. Gerai žinomas kitas futbolininkas Gintaras Juodeikis. Daugiausia apdovanojimų kaip stalo teniso treneris yra pelnęs šiuo metu mokykloje dirbantis Lietuvos vyrų rinktinės treneris Raimondas Jackevičius, išugdęs tokius sportininkus kaip Faustas ir Gvidas Rozgos, Valdas Martinkus, Tonetas ir Arnoldas Domeikos, Ramunė Armonaitė, Žaneta Brasaitė ir kt. Lietuvos čempione, be L. Beresnevičienės, yra tapusi plaukikė Rita Rapalaitė. Lengvaatlečius dabar treniruoja Jolanta Kriaučiūnienė. Daugiausia rajono rekordų yra pasiekusi bėgikė Milda Buškutė.“

Parodė šventinę programą

     Jubiliejaus proga mokyklos auklėtiniai ir jų tėveliai dalyvavo improvizuotose estafetėse, šeimų plaukimo varžybose.

Muzikinę programą susirinkusiesiems dovanojo atlikėjas Gediminas Kontvainis, saksofono muzikos garsais žavėjo atlikėja Karina, šokiais džiugino Viekšnių Vinco Deniušio meno mokyklos breikerių grupė „Šokantis drakonas“ (vadovas Donatas Vaičiurgis). Programą pristatė Viekšnių gatvės gimnastai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode