Parama dėkojame




Sprogimas

Klaipėdos krašto dieną minėsime su pasididžiavimu ir džiugesiu

Šiemet jau 94-ąjį kartą klaipėdiečiai kviečiami ne tik paminėti, bet ir švęsti sausio 15-ąją – Klaipėdos krašto ir Lietuvos susijungimo dieną. Jos renginiai prasidės gėlių padėjimu ant Mažosios Lietuvos visuomenės ir politikos veikėjų Erdmono Simonaičio ir Jurgio Lėbarto kapų. Vėliau pagerbimo ceremonija persikels prie paminklo 1923-ųjų  metų sukilimo dalyviams Skulptūrų parke.  Kaip teigė miesto renginių organizatorius VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys, nors dalis renginių bus oficialūs, tačiau jie bus trumpi, nuoširdūs ir šilti, todėl juose labai laukiama jaunuomenė, miesto mokyklų atstovai.

Jau antrus metus sausio 15-osios pavakare, miestiečiai bus pakviesti jungtis į šviesią akciją „Vienybės laiptai”, kur prie paminklo vieningai Lietuvai žvakių liepsnelėmis sušvis Lietuvos Respublikos bei Mažosios Lietuvos vėliavos.

Šiemet į Klaipėdos krašto dienos šventę aktyviai įsijungs ir  Klaipėdos muzikinis teatras, kurio jaunieji kūrėjai ir atlikėjai pristatys teatralizuotą programą „Krantas“, Klaipėdos krašto prijungimo tema (renginys mokamas).

Be Klaipėdos, šiandieninė Lietuva nebūtų tokia, kokia dabar yra mūsų valstybė, todėl ši diena  yra pažymima ir unikaliu Lietuvoje žygiu istorinio 1923-ųjų metų sukilimo dalyvių takais. Penkioliktus metus žygį organizuojantis Klaipėdos tarybos narys Algirdas Grublys informavo jog šiemet žygeiviai startuos 22 val. Gargžduose. Laukiama beveik 1000 dalyvių. Tradiciškai į 25 km. naktinį žygį išsiruoš savanoriai, Lietuvos karo akademijos auklėtiniai, o taip pat ir visi norintys išbandyti savo jėgas žmonės iš visos Lietuvos.

Sausio 15-ąją klaipėdiečiai ir miesto svečiai yra kviečiami minėti ne tik su pagarba ir pasididžiavimu, bet ir su džiugesiu, todėl miesto padangę nušvies ir šventinis fejerverkas.

Klaipėdos miesto savivaldybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode