Parama dėkojame




Sprogimas

Šiauliuose bus išdalyti „Auksiniai scenos kryžiai“

Penktadienį Šiaulių dramos teatre teatralams bus įteikti 16 „Auksinių scenos kryžių“ ir Boriso Dauguviečio auskaras.

Geriausiais praėjusių metų režisieriais pretenduoja tapti Oskaras Koršunovas, Eimuntas Nekrošius ir Elmaras Senkovas.

O. Koršunovas apdovanojimui pateiktas už spektaklį „Rusiškas romanas“, pernai miręs Eimuntas Nekrošius – už spektaklį „Kalės vaikai“, E. Seņkovas – už pastatymą „Mama Drąsa“.

Pagrindinės aktorės kategorijoje nominuota Karolina Kontenytė už Lotės vaidmenį spektaklyje „Kalės vaikai“, Gabrielė Ladygaitė, sukūrusi Mari vaidmenį spektaklyje „Mari Kardona“, ir Nelė Savičenko, suvaidinusi Sofją Tolstają „Rusiškame romane“.

Vyrų pagrindinio vaidmens kategorijoje į apdovanojimą pretenduoja Valentinas Masalskis už tėvo vaidmenį spektaklyje „Autonomija“ ir Marko Rotko vaidmenį spektaklyje „Raudona“, Darius Meškauskas – už Mamos Drąsos vaidmenį spektaklyje „Mama Drąsa“ bei Valentinas Novopolskis – už vaidmenis spektakliuose „Y: Alisa“ ir „Rusiškas romanas“.

Nepagrindinio vaidmens kategorijoje nominuotos Jovita Jankelaitytė, Viktorija Kuodytė ir Regina Šaltenytė, vyriško vaidmens kategorijoje – Severinas Norgaila, Rytis Saladžius ir Mantas Zemleckas.

„Auksiniais scenos kryžiais“ taip pat bus apdovanotas geriausias scenografas, kompozitorius, šviesų dailininkas-vaizdo projekcijų kūrėjas, operos kūrėjas, choreografas, baleto artistas, nacionalinės dramaturgijos kūrėjas, geriausias debiutantas, teatro vaikams ir jaunimui, lėlių ir objektų teatro kūrėjai.

Vilnius, kovo 29 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode