Sprogimas

Alytus gydytojus vilios tūkstantinėmis išmokomis

 

Trūkstant įvairių gydytojų Alytaus gydymo įstaigose, miesto valdžia priėmė sprendimą, kuriuo reikalingus gydytojus ir rezidentus vilios tūkstantinėmis išmokomis ir stipendijomis.

Parengtame teisės akte nurodyta, kad atvykusiems trūkstamiems gydytojams trejus metus bus mokama ne daugiau 5 tūkst. eurų išmoka, rezidentams – ne daugiau 10 tūkst. eurų stipendija, pagal rezidentūros išlaidų sąmatą, skirta rezidentūros studijų su stipendija šalies universitetuose apmokėjimo išlaidoms dengti.

„Alytaus gydytojų bendruomenė sensta, kaip ir visi Lietuvos piliečiai. Patys medikai jau kelia klausimą, kas bus ateityje, jeigu jie nepasipildys jaunais specialistais, nes pamažu vienas kitas išeina, o yra nemažai gydytojų, kurie garbaus amžiaus dirba ir nėra, kuo juos pakeist, tai tarėmės su medikais ir bandysim tokiu būdu juos pakviesti“, – BNS sakė miesto meras Vytautas Grigaravičius.

Anot jo, labiausiai mieste trūksta šeimos gydytojų, taip pat kardiologų, todėl tokia skatinimo priemonė gali padėti sumažinti ir pacientų eiles, ir dabar dirbančių medikų darbo krūvį.

Tačiau į numatomas lėšas nepretenduos visi – finansavimui paraiškas galės teikti tik tie gydytojai, kurie įstaigoje įsidarbino po to, kai apie šios specialybės gydytojo reikalingumą savo interneto svetainėje paskelbus pačiai įstaigai, per pusę metų neatsirado nė vieno kandidato. 

Tam, kad parama pasiektų specialistus, šiems teks kreiptis į savivaldybės administracijos direktorių. Prie prašymo teks pridėti pasirinktos skatinimo priemonės skyrimo reikalingumą pagrindžiančius dokumentus. Vėliau prašymą nagrinės speciali savivaldybės komisija. 

„Tam tikros procedūros turi būti. Jeigu taip paleisi pinigėlius, tai juos bus sunku sukontroliuoti. Aš matau ką kito - ar tie jauni medikai, kurie ryšis atvažiuot pas mus, ar juos priims ta senstanti medikų bendruomenė (...) trupučiuką nuogąstauju, bet manau, kad viskas bus gerai“, – teigia V. Grigaravičius.

Numatyta, kad paramą gavusiems ir penkerius metus neišdirbusiems toje gydymo įstaigoje gydytojams teks lėšas grąžinti. Tas pats galioja ir rezidentams, jeigu šie neišdirbs dešimties metų.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

Vilnius, kovo 8 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode