Sprogimas

Palangoje prasidės baseino su sveikatingumo centru statybos

Palangoje jau netrukus prasidės baseino su sveikatingumo centru statybos – trečiadienį Palangos miesto savivaldybėje pasirašyta sutartis su rangovais – UAB „Conresta“.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, jog miesto baseino su sveikatingumo centru projektavimo ir statybos darbų sutarties pasirašymas – ilgai laukta ir Palangai itin svarbi žinia. „Savivaldybė buvo užsibrėžusi tikslą pastatyti baseiną su 25 metrų ilgio plaukimo takais, SPA ir pirčių kompleksu. Džiugu, kad po žiemos prasidės šio objekto statybos darbai“, – sakė meras.

Baseino su sveikatingumo centru, kuris išdygs maždaug hektaro ploto teritorijoje tarp Kretingos g. bei Klaipėdos pl. sankryžos ir Virbališkės tako, projektas bus parengtas iki gegužės, planuojama, kad projektavimo ir statybos darbai užtuks iki dvejų metų. Baseino projektavimas ir statybos kainuos per 4,5 mln. eurų, tam bus panaudotos Savivaldybės ir valstybės lėšos.

Apie 5 tūkst. kv. metrų ploto pastate bus įrengtos kelios patalpų grupės. Baseinui skirtoje dalyje atsiras 25 m ilgio 8 takelių baseinas bei vyresniems nei 7 metų vaikams mokytis plaukti skirtas baseinas, taip pat – persirengimo patalpos. Sveikatingumo centro patalpose, kurių bendras plotas – iki 1500 kv. metrų, bus įrengtos pirtys, sveikatingumo baseinai suaugusiems ir vaikams (numatant hidromasažo ir kitus vandens pramogų elementus), sūkurinės vonios, treniruoklių salė, persirengimo patalpos. Baseine (neįskaitant žiūrovų) ir sveikatingumo komplekse vienu metu galės lankytis 250 lankytojų.

Naujajame pastate bus numatytos ir patalpos pramogoms, inventoriaus nuomai, prekybai ir maitinimui, taip pat – administracinės patalpos. Į baseino, sveikatingumo centro (kartu su komercine zona) bei administracines patalpas bus suprojektuoti atskiri įėjimai.

Beje, Palangos savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė pabrėžė, jog viena iš svarbiausių būsimo pastato projektavimo sąlygų – ekonominis naudingumas, tad baseinas su sveikatingumo centru gali būti ir žemesnis, nei sklypo detaliajame plane leidžiamas maksimalus pastato aukštis.

Šalia baseino su sveikatingumo centru pastato bus suprojektuoti privažiavimai, automobilių stovėjimo aikštelės, išspręsti mažosios architektūros elementų, teritorijos ir pastato fasado apšvietimo ir kiti klausimai. Visa pastato bei teritorijos infrastruktūra bus pritaikyta ir žmonėms, turintiems judėjimo ar regėjimo negalią. Ypatingas dėmesys bus skiriamas ir pastato įvaizdžio formavimui, taip pat – urbanistinei darnai tarp projektuojamo pastato ir jo aplinkos. Fasadų apdailai bus naudojamos Palangos miesto architektūrai būdingos spalvos, derančios prie aplinkos kraštovaizdžio.

Pasak Palangos mero Šarūno Vaitkaus, miesto baseinas su pirčių kompleksu ir vandens pramogų zona patenkins ne tik augantį vandens pramogų Palangoje poreikį – itin svarbu, kad mieste atsiras galimybė čia rengti kūno kultūros pamokas bei Palangos mokinius išmokyti plaukti. „Vaikams, gyvenantiems prie jūros, mokėti plaukti yra labai svarbu. Siekiame, kad pastatas būtų maksimaliai naudojamas Palangos miesto gyventojų poreikiams tenkinti, tuo pačiu turint galimybę baseiną panaudoti ir komercinei veiklai. Todėl darbo dienomis baseine vyks kūno kultūros pamokos, sporto varžybos, vakarais bei savaitgaliais čia galės lankytis visi norintieji. Taip bus išspręsta ne tik bendrojo ugdymo mokyklų vaikų mokymo plaukti problema, bet ir užtikrintas vietos bendruomenės sveikos gyvensenos ir rekreacinių poreikių tenkinimas bei skatinama vietinio turizmo plėtra“, – kalbėjo Š. Vaitkus.

Palangos miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode