Parama dėkojame




90-aisiais Lietuvoje sukėlusi repo bei šokių muzikos bumą grupė „Pompa“ šiemet išleis riboto tiražo kolekcinę vinilinę plokštelę „Mallonu Deluxe“

pompaMuzikinė 90-ųjų legenda – skandalingoji grupė „Pompa“ – paskelbė, kad gruodžio 10 dieną ribotu tiražu išleis rinktinį albumą „Mallonu Deluxe“, kuriame skambės daugelis geriausių jos dainų ir tik koncertuose naudota kompozicija „Prieš blogį“. Kiekvienas šio kolekcinio leidinio egzempliorius turės savo unikalų numerį, o garsiausi lietuviško repo pradininkų įrašai bus užfiksuoti žalios spalvos vinilinėje plokštelėje.

1992 metais debiutavusi „Pompa“ tapo tikra sensacija Lietuvos pop muzikos pasaulyje – jaunąją kartą sužavėjo šokiruojantys grupės hitai ir vaizdo klipai, o tuometinėje žiniasklaidoje nuolat mirgėjo kronikos iš linksmybes bei gatvės nuotykius mėgusių jos narių kasdienybės. „Mes elgiamės visą laiką taip, kaip dainose…“ – viename iš interviu šmaikštavo „Pompos“ lyderis Thermo J., komentuodamas atlikėjų užkulisinį gyvenimą, kuriame netrūko audringų vakarėlių, apsilankymų policijos komisariatuose ar net areštinėje praleistų parų.

Kaip paaiškėjo gerokai vėliau, prie žinomiausių grupės dainų „2mblas“, „Mama“, „Viskas tavo bosui“, „Mes jau nebe vaikai“ ar „Turtuoliai irgi verkia“ sukūrimo bei įrašymo prisidėjo Andrius Mamontovas, prodiusavęs pirmuosius du albumus „Mallonu“ ir „Mallonu Menthol“. Provokuojančius „Pompos“ tekstus kūrė jaunesnysis jo brolis Justas Mamontovas (Baby UAB), o Saulius Sventickas (Swonas) užsiėmė vadybos reikalais. 1995 m. išleistą grupės albumą „Kriminalinė Romantika“ prodiusavo Algirdas Ramanauskas (Algis Greitai), o paskutinį studijinį darbą „Blatnos dainos“ – Žeraldas Povilaitis.

Pernai savo 30-metį minėjusi „Pompa“ socialiniame tinkle „YouTube“ patalpino restauruotus savo vaizdo klipus, pristatė vintažinę savo marškinėlių kolekciją ir išleido vinilinę plokštelę „Labai Mallonu“, kurios tiražą greitai išgraibstė melomanai, įrodydami, kad ir praėjus keliems dešimtmečiams vertina šios kultinės grupės kūrybą.

Vos pasklidusi žinia apie gruodžio mėnesį pasirodysiantį naują rinktinį albumą „Mallonu Deluxe“ jau spėjo sukelti ažiotažą tarp „Pompos“ gerbėjų, norinčių įsigyti riboto tiražo vinilinę plokštelę su jaunystės laikus primenančiais hitais „Gyveni tik vieną kartą“, „Viskas tavo bosui“, „Mes jau nebe vaikai“, „2mblas“, „Širdžių vagis“ bei anksčiau neišleista kompozicija „Prieš blogį“. Susidomėjimą šiuo leidiniu grupė dar labiau pakurstė, šiandien paskelbusi koncertinį dainos „Mama“ vaizdo klipą, kuriame galima pamatyti 90-aisiais nufilmuotus archyvinius kadrus iš pasirodymo Vilniaus Sporto rūmuose.

Grupės „Pompa“ koncertinis vaizdo klipas „Mama“:

https://youtu.be/GaDt8KKac7s?si=ZNiV9P_6RRLebu43

Grupės „Pompa“ interneto svetainė:

https://pompa.lt/

Grupės „Pompa“ kanalas socialiniame tinkle „YouTube“:

//www.youtube.com/@grupepompa">https://www.youtube.com/@grupepompa>

Grupės „Pompa“ marškinėlių kolekcija:

https://tinyurl.com/pompa-merch

Grupės „Pompa“ diskografija:

Mallonu (1992)

Mallonu Menthol (1994)

Kriminalinė Romantika (1995)

Blatnos Dainos (1997)

Labai Mallonu (2022)

Nuotr. iš kolektyvo archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode