Parama dėkojame




Pareigūnai nutraukė neregistruotu automobiliu nelegalią produkciją vežusio vairuotojo kelionę

namineTelšių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnams, nutarusiems patikrinti Telšių rajone, Kveilių kaime, prie vienos sodybos sustojusį „VW Multivan“ automobilį, kilo įtarimas, ar vairuotoja neveža nieko draudžiamo.

Kai 60-metis vairuotojas pakėlė bagažinės dangtį, tyrėjai nieko neleistino nepamatė, tik – netvarkingai numestą apklotą. Paaiškėjo, kad po juo slėpėsi nusikalstamas krovinys – trys plastikiniai kanistrai su skysčiu, skleidžiančiu naminės degtinės kvapą. Šalia jų buvo ir piltuvėliai, kurie palengvina skysčio pilstymą į kitus indus. Transporto priemonės salone rasta dar dviejuose maišuose paslėptų plastmasinių indų su tokiu pat skysčiu. Iš automobilio buvo iškrauta apie 109 litrus „naminukės“.

Radinys pareigūnams buvo ne vienintelė staigmena. Pagal automobilio valstybinius numerius tikrindami, kam priklauso automobilis, jie nustatė, kad ant „VW Multivan“ pritvirtinti valstybiniai numeriai priklauso visai kitai transporto priemonei, o sustabdytoji – Lietuvoje net neregistruota ir nežinia, kam priklauso. Pradėję ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gabenimo, pareigūnai atliko kratą vairuotojo gyvenamojoje vietoje Telšiuose. Garaže buvo rasti 175 litrai analogiško gėrimo. Ir dar – per 12 tūkstančių eurų, įtariama, gautų iš nelegalios veiklos.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, gabeno penkiasdešimt arba daugiau litrų naminių stiprių alkoholinių gėrimų, numato baudą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Sulaikytasis nebuvo linkęs aiškinti alkoholio įsigijimo aplinkybių. Vyras atsidūrė areštinėje. Ši įstaiga telšiškiui jau pažįstama, nes prieš devynerius metus dėl naminės degtinės jis teisėsaugai jau buvo įkliuvęs.

PK nuotr.

                                       

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode