Parama dėkojame




Radviliškyje rasta beveik šimtas granatų ir apie 2,5 tūkst. artilerijos sviedinių

granatuRadviliškyje, kariuomenės Oro gynybos bataliono teritorijoje, antradienį aptikti sprogmenys – šimtai granatų ir apie 2,5 tūkst. artilerijos sviedinių.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, jie aptikti Dariaus ir Girėno gatvėje kiek po vidurdienio. Dėl įvykio buvo įvestas planas „Skydas“.

Įvykio vietoje rastos 97 skirtingo tipo granatos ir 2485 vienetai skirtingų artilerijos sviedinių.

Kaip trečiadienį patikslino Lietuvos kariuomenė, radinius aptiko Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono teritorijoje, Radviliškyje, kasimo darbus vykdantys darbininkai. Išminuotojų vertinimu rasti sprogmenys gali būti palikti okupacinių kariuomenių, nes šioje teritorijoje veikė karinis dalinys.

Atvykę išminuotojai sukrovė surastus sprogmenis į automobilį. Jie palikti saugoti Oro gynybos batalione ir trečiadienį bus naikinami.

Visi rasti sprogmenys per naktį buvo palikti KOP Oro gynybos bataliono teritorijoje, o šiandien bus vežami į Stalmokų karjerą sunaikinimui.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode