Sprogimas

KT tyrimas – ką apie jį reikia žinoti?

KT tyrimas yra kompiuterinės tomografijos tyrimo trumpinys. Jis jau daugelį metų yra naudojamas skirtingose šalyse, nes padeda nustatyti vidinių žmogaus organizmo struktūrų problemas ir atpažinti įvairius susirgimus. Šis tyrimas yra radiologinis ir jo metu yra naudojami Rentgeno spinduliai, todėl dažnai jo atlikti nerekomenduojama. Visgi, tik jūsų gydytojas gali pasakyti kada šis tyrimas tikrai yra būtinas. Jeigu gydantis gydytojas rekomenduoja jį atlikti, vertėtų klausytis eksperto nuomonės.

KT tyrimas yra atliekamas tiems žmonėms, kurie skundžiasi tam tikrais skausmais. Tyrimo metu galima apšviesti galvos smegenis, krūtininę, kaklinę bei juosmeninę stuburo dalis, pilvo organus ir krūtinės ląstą. Dažnai, nors skauda vieną vietą, liga gali būti paveikusi visiškai kitą. Kartais gydytojams sudėtinga atspėti skausmų priežastį nematant organų iš vidaus, todėl KT tyrimai labai praverčia ir padeda.

KT tyrimas yra itin saugus, nes jo metu pacientas rentgeno spinduliais veikiamas yra neilgai. Kadangi šie spinduliai nėra labai sveiki žmogaus organizmui, galimybė juos naudoti trumpesnį laiką padeda apsaugoti sveikatą. Taip pat, šiam tyrimui atlikti nėra reikalingas kažkoks specialus išankstinis kliento pasiruošimas. Svarbiausia prieš pat tyrimą pasirūpinti tuo, kad ant kūno nebūtų jokių metalinių daiktų, diržų, papuošalų ir panašių dalykų. Tyrimo metu viskas, ką pacientui reikia daryti – tai tiesiog gulėti kuo ramiau.

21-199

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode