Sprogimas

Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Baltarusijoje

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Baltarusijoje Andriui Pulokui.
Susitikime aptarti dvišaliai energetiniai, ekonominiai, migracijos bei saugumo klausimai. Prezidentė dar kartą pabrėžė būtinybę reikalauti, kad Baltarusijos valdžia užtikrintų Astravo atominės elektrinės statybų skaidrumą ir nedelsdama įsileistų tarptautinius ekspertus, kurie galėtų bešališkai įvertinti projekto saugumą ir poveikį aplinkai.


Prezidentė pabrėžė, kad nepaisant mažėjančių Lietuvos eksporto į Baltarusiją apimčių, ši šalis yra svarbi ekonominė partnerė. Taip pat svarbu sudaryti tinkamas sąlygas ir informacinių technologijų specialistų iš Baltarusijos darbui Lietuvoje. Pasak Prezidentės, reikia ginti Lietuvos verslo interesus eksporto, investicijų, tranzito srityse.
1971 m. gimęs ambasadorius yra vedęs, turi du sūnus. Studijavo užsienio prekybą bei tarptautinius santykius Lietuvoje, tarptautinį marketingą Vokietijoje, Europos Sąjungos studijas Šveicarijoje. Karjerą diplomatas pradėjo Vyriausybės kanceliarijoje, vėliau dirbo ambasadoje Vokietijoje, kur ėjo Bonos skyriaus vadovo pareigas, dirbo Užsienio reikalų ministerijos Ekonomikos departamente. Taip pat buvo įgaliotuoju ministru ambasadoriumi Rusijoje, nuo 2012 m. - URM konsulinio departamento direktorius. A. Pulokas kalba vokiečių, rusų ir anglų kalbomis.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode