Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikių rajone tikrintos vandens telkinių pakrantės

 

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Mažeikių rajono agentūros specialistai organizavo gyvosios gamtos reidą bei akciją ,,Automobilį statyk atsakingai“. Važinėdami po labiausiai žvejų ir poilsiautojų pamėgtus rajono vandens telkinius, aplinkosaugininkai tikrino ar nedaromi pažeidimai. Surašyti 6 protokolai, daugiausiai už pakrantėse pastatytus automobilius.

ŠRAAD Mažeikių rajono agentūros darbuotojai vakar aplankė  Tulnikių ir Juodeikių tvenkinius bei Sedos ir Plinkšių ežerus. Reido metu patikrinti 24 sutikti žvejai. Vienas Tulnikių tvenkinyje žvejojęs vyras aplinkosaugininkams pateikė respublikinį žvejo bilietą, deja šis tvenkinys yra išnuomotas ir tos bilietas čia negalioja. Vyrui surašytas protokolas.

Primename, kad už žvejyba be bilieto administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 87str. 1d.) numato įspėjimą arba baudą iki 57 eurų. Be to gali būti konfiskuoti žvejybos įrankiai ir įnagiai.

Daug didesnės baudos bus skirtos vairuotojams, kurie savo automobilius statė prie pat vandens telkinių. Automobilius galima statyti nearčiau kaip 25 metrai nuo vandens. Deja Mažeikių rajone šio rikiavimo paiso ne visi. Aplinkosaugininkai nedrausmingiems vairuotojams surašė 5 protokolus. Prie Tulnikių tvenkinio du automobiliai buvo prie pat vandens,  o prie Plinkšių ežero net trys. Pažeidėjams už vandens telkinių apsaugos zonų ar pakrančių apsaugos juostų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimus buvo surašyti protokolai. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 55 str. 1d.) už šį pažeidimą numato baudą piliečiams iki 144 eurų.

Panašūs reidai bus rengiami ir ateityje, ir ne vien Mažeikių rajone, o apie daromus pažeidimus gyventojai gali pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode