Parama dėkojame




Lietuvos, Latvijos ir Estijos pastangomis sulaikyti su Rusijos žvalgyba siejami asmenys

estijosBendradarbiaujant Lietuvos, Latvijos ir Estijos saugumo ir teisėsaugos institucijoms, Estijoje ir Latvijoje sulaikyti asmenys, kurie įtariami Rusijos tarnybų nurodymu vykdę nusikalstamas veikas šiose valstybėse, antradienį pranešė Valstybės saugumo departamentas (VSD).

Pasak VSD, Estijoje sulaikytiems asmenims pareikšti įtarimai veikus prieš valstybės saugumą, Latvijoje – padėjus Rusijos tarnyboms veikti prieš Latviją. Atliekamuose tyrimuose bendradarbiaujama su Lietuvos institucijomis.
 
Dalis sulaikytų asmenų yra Rusijos piliečiai, dalis turi dvigubą Rusijos ir Estijos pilietybę. Sulaikymai vyko nuo 2023 metų gruodžio.
 
VSD pranešime nurodo, kad šiuo metu detalesnė informacija apie sulaikytus asmenis ir jiems pareikštus įtarimus neteiktina.

Lietuvos žvalgyba taip pat nurodo, kad pastaruoju metu Rusijos organizuojamos operacijos pasižymi „ne tik propagandos ir dezinformacijos sklaida informacinėje erdvėje, bet ir tikslingais įvairaus pobūdžio teisės aktų pažeidimais“.

„Žvalgybos vertinimu, artimiausioje perspektyvoje panašaus pobūdžio išpuolių tikimybė prieš įvairius objektus Lietuvoje išlieka padidėjusi“, – nurodo VSD.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode